23948sdkhjf

Ny unik Ica-butik – så ska den se ut

Beräknas öppna hösten 2021.

Handlarbröderna Stefan och Håkan Börjesson hos Ica Supermarket BBB har långtgående planer på en helt ny och unik butik vid Stora torget i Sunne. Om allt går enligt planerna kan den nya Supermarket-butiken öppna hösten 2021.

– Det är dags. Den butik som vi har nu är 50 år gammal och byggd så att vi tvingas ta upp alla varor i butiken i en lika gammal hiss som bara rymmer två Europapallar. För en butik som omsätter 100 miljoner netto så medför det en hel del extrajobb, säger Håkan Börjesson till Fri Köpenskap.

Den nya butiken byggs i bottenvåningen med 24 bostadsrätter och en innergård ovanför butiken. Planen är att hålla diverse evenemang på plats för medlemmarna i den blivande bostadsrättsföreningen.

Vi hoppas förstås att de ska bli våra stamkunder så vi funderar på att skapa en särskild liten klubb där vi kan ha varureleaser och ordna evenemang. Ta dit en kock och ha matlagningskurser exempelvis, berättar Håkan Börjesson.

– Våra kylar och frysar samt bergvärme kommer också att kunna förse lägenheterna med vattenburen värme, fortsätter han.

Inne i butiken ska allt det senaste inom Supermarket-konceptet in. Butiken kommer att ha hamburgeria och stort fokus på färskvaror. Säljytan blir cirka 1 500 kvadratmeter och därutöver finns 150-200 kvadratmeter hämtlager för e-handel och terrass där kunderna kan äta på plats.

– Den kommer också att vara anpassad så att vi ska kunna ha till exempel en foodtruck där. Utöver det har vi också gjort plats för en förbutik med post och tilltugg, hamburgare och korv till exempel, förklarar Håkan Börjesson.

Förhoppningen är att omsättningen ska öka till runt 120-130 miljoner kronor men ännu finns ett problem innan bygget på allvar kan komma igång. Som Fri Köpenskap kunde berätta i går har kommunen nämligen avvisat handlarnas förfrågan om att förlänga markanvisningsavtalet och nu börjar en kamp mot klockan. Läs mer om det här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096