23948sdkhjf

Coops ultimatum bet inte – ny splittring kring butiken

Den infekterade debatten kring butiken i Degerfors går vidare.

Fri Köpenskap kunde i februari berätta att långbänken kring Coop Extra-butiken i Degersfors höll på att få ett slut. Coop Värmland kräver att torget fräschas upp och görs om med parkeringsplatser för att motivera den åtta miljoner kronors investering som krävs för att formatomställa butiken. Efter ett ultimatum till kommunen med beskedet uppfräschning eller nedläggning såg det ut som att Coop skulle få sin vilja igenom.

Voteringen i kommunfullmäktige gick på Coop Värmlands linje men nu har en ny splittring uppstått. I går, måndag, hölls ett möte mellan kommunen, Coop Värmland och fastighetsägare och där var man inte var ense. Enligt kommunens förslag blir det inga parkeringar på torget utan istället en utbyggd parkering bakom kommunhuset. Det rapporterar Karlskoga tidning.

– Vi har gått igenom de olika förslagen som presenterades och jag kan väl säga att vi är en bit ifrån varandra. Det såg bra ut, men den ger oss inte de förutsättningar som vi har sagt, och det som avgör om vi vill eller kan investera de pengarna, säger Coop Värmlands fastighetschef Per-Åke Sjöberg till Karlskoga tidning.

Men steg ett blir att diskutera förslagen med styrelsen.

Vi får se om vi ska kompromissa ihop förslagen och i så fall, om vi kan tänka oss att investera, säger Per-Åke Sjöberg till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094