23948sdkhjf

Unga talanger kliver in på Ica

Icagruppen har nu välkomnat sina första 13 nyutexaminerade IT-studenter som kommer att delta i ett nytt program som går under namnet Ica Young IT Professionals.

– Vi identifierade i IT-strategiarbetet att vissa IT-kompetenser är en trång resurs. Vi behöver bli bättre och snabbare på att attrahera den kompetens som Ica behöver, säger Maria Lundberg, CIO för Icagruppen, på företagets webbplats.

Young IT Professionals drivs tillsammans med Sigma Young Talent som hjälper till med rekryteringen av programdeltagarna samt håller i utbildningar.

– Programdeltagarna är under programperioden rent tekniskt anställda hos Sigma, men verkar inom Ica och vi kommer att behandla och tilltala dem som Ica-anställda, säger Maria Lundberg, och fortsätter:

– Efter avslutat program är planen att de ska gå över till Ica-anställning.

Den första kullen på 13 personer, som kommer från olika universitet och högskolor, kommer att arbeta inom olika delar av Ica och parallellt även få utbildning under programmets tolv månader.

Det är Group IT, IT Services, VUIT, Icabanken och Apotek Hjärtat som får tillskott med olika typer av kompetens.

Young IT Professionals ska också vara en del av ett omvänt mentorskap. I stället för att ha mentorer bland cheferna på Ica, ska chefer få vara adepter åt ungdomarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094