23948sdkhjf

Coop vill sälja 115 Netto-fastigheter

110 butiksbyggnader på totalt 120 000 kvadratmeter ingår i portföljen.

Coop har som bekant förvärvat Nettos drygt 160 butiker och i fredags hölls invigningen i de första tre pilotbutikerna som ställts om till Coop men med ett tydligare prisfokus.

Snart påbörjas den bredare utrullningen och samtidigt specificeras ett måldatum. Sommaren 2020 ska alla butiker vara omställda till Coop.

Jag kan inte berätta exakt när den större utrullningen kommer att ske men vi kommer att ställa om ganska många butiker innan årsskiftet. Utrullningen är inte allt för långt borta, säger Patrik Levin, vd på Coop Vardagshandel (tidigare Netto) till Fri Köpenskap.

Som ett nästa steg i affären berättar Coop också att man nu inleder en försäljningsprocess för de butiksfastigheter som ingick i Netto-förvärvet. Portföljen består av 115 fastigheter med 110 butiksbyggnader där Coop i dag driver butiker under varumärkena Netto och Coop.

Butikerna har en totalyta på knappt 120,000 kvadratmeter, vilket ger en genomsnittlig butiksyta på drygt 1,080 kvadratmeter.

Fastigheterna är spridda över 88 orter och ligger huvudsakligen i bostadsnära områden i södra Sverige. Fastighetsbeståndet är modernt och hela 83 procent av byggnaderna är antingen uppförda eller renoverade de senaste 15 åren.

I dag är våra Coopbutiker hyresgäster hos externa fastighetsbolag – en modell som är väl beprövad och framgångsrik. Det känns därför naturligt att vi jobbar med samma modell när Nettobutikerna nu blir Coop. Jag ser fram mot ett nära samarbete där vi blir hyresgäster hos en ny ägare av fastigheterna. Coop avser att teckna långa hyresavtal och göra betydande investeringar i det nya butikskonceptet, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker och Stormarknader i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141