23948sdkhjf

”Bondeskam – ändå ökar det svenska köttet”

| Av Admin | Tipsa redaktionen

Isabel Moretti, vd för Svenskt Kött, i ett debattinlägg om att inte gå vilse i bruset.

Om förra året sommar präglades av torka och oro för våra svenska bönder så var tongångarna lite annorlunda detta år. Innerstadsjournalisterna gick i taket när de blev varse att Svenskt Kött hade beviljats EU-medel för att inspirera kring nya sätt att äta gris på. Och strax efteråt släppte IPCC sin rapport kring klimatförändringar och helt plötsligt fick vi vara med om det intressanta fenomenet när flygskam byttes ut mot bondeskam.

Läs också: Helvegetariskt – nej tack!

Det är spännande det där. Hur vi i kristider kan samlas kring samhällets viktiga värden men när det är nyhetstorka får en helt annan rapportering. Förra året var bonden hjälte och i år syndabock. Som att vi människor behöver spänning för att blir tillräckligt stimulerade.

Det intressanta är att trots bondeskam och Gilla gris-drev så fortsätter konsumtionen av svenskt kött att öka. Och kampanjen Gilla gris har trots den negativa offentliga rapporteringen redan överträffat de mål som kampanjen satt vad gäller spridning och gillande. 

Det mest problematiska är enligt min uppfattning att hanteringen av brus, konflikt och polarisering stjäl kraft och energi från att verkligen hitta lösningar på världens utmaningar.

Det vi på Svenskt Kött efter sommaren ändå har lärt oss är vikten av att inte gå vilse i vad som är brus och vad som är faktisk förflyttning. Ja, bruset fortsätter – men samtidigt väljer allt fler konsumenter att äta mer svenskt kött. Och allt fler visar sitt stöd för svensk köttproduktion och svenska bönder. I hela branschen görs uppenbarligen rätt saker. Det ska vi stolt fortsätta med!

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

JOBB I FOKUS

Startsidan just nu

Ytterligare en Netto läggs ned

1

Coop växlar upp tågtransporterna med 50 procent

På nytt jobb
Ny Kvantum-handlare in i hetluften direkt: ”Spännande och utvecklande”

Den 1 april tillträdde Johanna Isaksson som ny handlare hos Ica Kvantum i Åhus.

Coronaviruset
Coop i samarbete med Äldrekontakt

Coronaviruset
Maxi-butik skänkte 200 ”Foppatofflor” till intensivvården

Nyhetsbrev

Paolos går in i frysdisken

Arkiv

Nästan helt digital stämma i KF

Coronaviruset
Paulig skänker skyddsutrustning till vården

Uppsving för matkassar i orostider

Icagruppen delar upp utdelningen

Matpriskollen: City Gross snabbast att ställa om

Coronaviruset
Håll avståndet – dagligvaruhandeln annonserar gemensamt

Coronaviruset
Så agerar butikerna kring nya trängselregler: ”Kan behöva stoppa inflödet”

Coop Varberg justerar öppettiderna inför påsk – och kan behöva begränsa antalet kunder.

Signum återuppstår – på burk

Coops jättelager läggs på is

Plus

Mötet
"Jag är van att bli lyssnad på"

Icaprofilen Ulf Davidson ser tillbaka på en lyckosam karriär och vill ge tillbaka – både till Ica och till hembygden. Här tipsar han färska handlare.

Coop lägger ned Netto-butik

Netto-butiken i Tidaholm ställs inte om till Coop.

Här hamnar Kirunas nya Systembolag

Piloten klar: Logistikföretaget släpper unika e-handelsskåp

De tar över "Världens mat"

Så snabbt ökar sjukskrivningarna i butik

Ny ordförande för Svenska Retursystem

Coronaviruset
Trängselansvarig i branschens nya direktiv till butikerna

Ny vd på Dava Foods

Nya problem för Willys butiksplaner i Laholm

Personalen rusar till Handels

Coop säljer mer mark på Tullholmen

Ägg och knäckebröd ökar i efterfrågan

Krönika
”Glöm inte att leda med både hjärna och hjärta även i kris”

1

Chefen har ordet
Magnus Johansson: ”Våra system har stått pall i krisen”

Bergendahls lägger ner lager – 12 varslas om uppsägning

Walmart tar tempen på sina anställda

Ica går om Coop i hållbarhetstoppen

Brist på svensk färs i butikerna

Fortsatt oro bland producenterna

Butik i konkurs i Oxelösund

Se alla Företagens egna nyheter

A50- en kraftfull Android mobil POS

Nordic Retail följer de danska myndigheternas rekommendation

Checkpoint Systems på EuroShop 2020

Vad är det bästa köksredskapet att använda på en keramisk

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Erbjud kunder fler betalsätt med våra PAX Android terminaler

E700: Smart och modernt kassa- och betalsystem

Bärkassar som skapar merförsäljning – 3 tips för din bärkassedesign

Presentinslagning: 3 goda råd huvudkontoret bör överväga

Presentpapper till julen 2019 – den hållbara julen

3 tips på miljövänligt emballage utan merkostnader

Miljövänligt emballage – känn dina certifieringar

Hållbar förpackningslösning till Eplehuset

Miljö och kvalitet i fokus hos Filippa K

Acne Studios kamp för miljön med miljövänliga förpackningar

Total emballagelösning till VÆRSGO

Interpay visar världens modernaste allt-i-ett terminaler på Retail Experience Live 2019, Kistamässan

Stormberg gör besparingar på emballage genom nytt samarbete

Hållbar design till Björn Borg

Emballagedesign för e-handel är effektiv branding

Påsen som driver trafik till ARK Bokhandels webbsida

Branding: Så väljer du rätt presentinslagning

Scanlux Packaging blev totalleverantör av emballage till Crosseyes

3 inslagningstrender till vår och sommar 2019

HOPE får miljövänliga och exklusiva påsar från Scanlux Packaging

Sänd till en kollega

0.109