23948sdkhjf

”Bondeskam – ändå ökar det svenska köttet”

| Av Admin | Tipsa redaktionen

Isabel Moretti, vd för Svenskt Kött, i ett debattinlägg om att inte gå vilse i bruset.

Om förra året sommar präglades av torka och oro för våra svenska bönder så var tongångarna lite annorlunda detta år. Innerstadsjournalisterna gick i taket när de blev varse att Svenskt Kött hade beviljats EU-medel för att inspirera kring nya sätt att äta gris på. Och strax efteråt släppte IPCC sin rapport kring klimatförändringar och helt plötsligt fick vi vara med om det intressanta fenomenet när flygskam byttes ut mot bondeskam.

Läs också: EU kan förbjuda "vegoburgare"

Det är spännande det där. Hur vi i kristider kan samlas kring samhällets viktiga värden men när det är nyhetstorka får en helt annan rapportering. Förra året var bonden hjälte och i år syndabock. Som att vi människor behöver spänning för att blir tillräckligt stimulerade.

Det intressanta är att trots bondeskam och Gilla gris-drev så fortsätter konsumtionen av svenskt kött att öka. Och kampanjen Gilla gris har trots den negativa offentliga rapporteringen redan överträffat de mål som kampanjen satt vad gäller spridning och gillande. 

Det mest problematiska är enligt min uppfattning att hanteringen av brus, konflikt och polarisering stjäl kraft och energi från att verkligen hitta lösningar på världens utmaningar.

Det vi på Svenskt Kött efter sommaren ändå har lärt oss är vikten av att inte gå vilse i vad som är brus och vad som är faktisk förflyttning. Ja, bruset fortsätter – men samtidigt väljer allt fler konsumenter att äta mer svenskt kött. Och allt fler visar sitt stöd för svensk köttproduktion och svenska bönder. I hela branschen görs uppenbarligen rätt saker. Det ska vi stolt fortsätta med!

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ica Sverige lägger ned Supermarket-butik

Dagligvarugalan
Förra årets galavinnare om året som gått

Ica Maxi Kalmar, Ica City Knalleland, Kronfågel och Julia Kronlund om hur de förvaltat priserna från Dagligvarugalan 2018.

Från Shanghai till Värmdö

Livsmedelskedjorna i Sverige vill samarbeta med Moby Mart, den obemannade butiken som kommer hit nu, på ett eller annat sätt. Men även de största i världen håller ögonen på den svenska semimobila butiken.

Coop Norge testar avancerad butiksrobot

På nytt jobb
Från Arla till Svegro

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Då öppnar ny Stora Coop – 3000 kvadratmeter

Premiären för Coops nya skånska ess närmar sig.

Arkiv

City Gross tar upp kampen om lunchkunderna

Lidl om Coops lågpriskoncept – intressant men inte oroande

Här är handlarna som satsar på skotrar

Optimism i dagligvaruhandeln drar upp handelsindex

Dagligvarugalan
Han levererar ekologisk gris till Dagligvarugalan

1

Krönika
5 miljarder flygblad – är det etiskt?

Sprängattentat mot livsmedelsbutik

Trender i matvärlden: Hyperlokalt och göra gott

Efter Skåneklustret: Hit kommer Lifvs nästa 10 butiker

Plus

Mötet
Bytte dressyrhästen mot egensnickrad butik

Chefen har ordet
CBS vd: Modigare och tuffare till varje pris

På nytt jobb
Axfoods presschef slutar: ”Ska inte mata talgoxar och lösa korsord”

Coop Norrbotten satsar 30 miljoner på butik

Cheferna om lågprispiloterna i ”vanliga” Coop: ”Första steget”

Coop har lanserat ”Netto”-priserna även i två pilotbutiker i Coops vanliga format.

Internationellt prestigefullt designpris till Paolos

De vann årets Livsmedelspris

Astrid och apornas butik i konkurs

På nytt jobb
Evanoff Group rekryterar produktchef från Ica

Kommentar: Affären som inte blev av och Coops svåra balansgång

På nytt jobb
Hon är ny marknads- och regelutvecklare på Krav

Då öppnar Lidls tredje butik i samma stad

Digital Ica-handlare talar på Retaildagen

Urban Deli intill Hemköps flaggskepp har lagts ned i smyg

Här väntas en ny Lidl – 2 400 kvadratmeter

Coop lägger ned anrik kosmetikbutik

Lanthandel i konkurs

Mathem gör satsning på biogas

Coop-vd:n om prisfrågan i ”Netto”-butikerna

Nu sjunker matpriserna

Coop söker nya franchisetagare

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133