23948sdkhjf

”Bondeskam – ändå ökar det svenska köttet”

| Av Admin | Tipsa redaktionen

Isabel Moretti, vd för Svenskt Kött, i ett debattinlägg om att inte gå vilse i bruset.

Om förra året sommar präglades av torka och oro för våra svenska bönder så var tongångarna lite annorlunda detta år. Innerstadsjournalisterna gick i taket när de blev varse att Svenskt Kött hade beviljats EU-medel för att inspirera kring nya sätt att äta gris på. Och strax efteråt släppte IPCC sin rapport kring klimatförändringar och helt plötsligt fick vi vara med om det intressanta fenomenet när flygskam byttes ut mot bondeskam.

Läs också: Helvegetariskt – nej tack!

Det är spännande det där. Hur vi i kristider kan samlas kring samhällets viktiga värden men när det är nyhetstorka får en helt annan rapportering. Förra året var bonden hjälte och i år syndabock. Som att vi människor behöver spänning för att blir tillräckligt stimulerade.

Det intressanta är att trots bondeskam och Gilla gris-drev så fortsätter konsumtionen av svenskt kött att öka. Och kampanjen Gilla gris har trots den negativa offentliga rapporteringen redan överträffat de mål som kampanjen satt vad gäller spridning och gillande. 

Det mest problematiska är enligt min uppfattning att hanteringen av brus, konflikt och polarisering stjäl kraft och energi från att verkligen hitta lösningar på världens utmaningar.

Det vi på Svenskt Kött efter sommaren ändå har lärt oss är vikten av att inte gå vilse i vad som är brus och vad som är faktisk förflyttning. Ja, bruset fortsätter – men samtidigt väljer allt fler konsumenter att äta mer svenskt kött. Och allt fler visar sitt stöd för svensk köttproduktion och svenska bönder. I hela branschen görs uppenbarligen rätt saker. Det ska vi stolt fortsätta med!

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stort bråk efter Coops nedläggningsbesked

Fastighetsägaren tänker vidta rättsliga åtgärder.

Axfood Snabbgross öppnar sin 25:e butik

Maxi-butiken storsatsar på eget kök

Fortsatt låg framtidstro i handeln

Så mycket ökade click-and-collect

Nyhetsbrev

Helvegetariskt – nej tack!

Unga säger nej till enbart vegetarisk mat i skolan.

Arkiv

Matexpert: För mycket fokus på klimat

Chefen har ordet
”Detaljerna viktiga – även på nätet”

Nu tar de över kundvagnsreklamen

Spendrups cementerar förstaplatsen på systemet – ökade 9,5 procent

Systembolagets försäljningsstatistik är trevlig läsning för Spendrups som knaprar ytterligare marknadsandelar.

Här presenterar Pricer sin nya plattform

Ekomjölk i koldioxidneutral förpackning

Mathem tar in 500 miljoner i ny runda – 280 miljoner från AMF

Mathem bygger nytt lager – 32 000 kvadratmeter

Drygt 1 000 personer kommer kunna arbeta i eller i anslutning till lagret.

Ica-butik går in helhjärtat – säljer snittblommor för 40 000

Räknar med att blommorna står för 10 procent av omsättningen under alla hjärtans dag.

Pricer backade – stororder ger jättelyft

Plus

Mötet
Ostmästaren: "Man ska sikta högt"

Lidls 192:a butik på plats: ”Öppnar 4-5 innan sommaren”

På nytt jobb
Coop-direktör byter roll – rekrytering inleds

”Förr fick man gå på riktiga utbildningar”

Så förändras butikspersonalens roll.

Coop stänger två butiker – ligger nära nyomställda Netto-butiker

Ica Maxi gör miljonsatsning på restaurang

Efter Fodis konkurs – nu satsar Coop på lokal e-handel

Coop har i det tysta sjösatt en storsatsning på egen gårdsbutik online.

Riksbyggen sköter fler Icafastigheter

Fodi i konkurs: ”Kunde inte trolla med knäna längre”

På nytt jobb
Ny etableringschef på Hemköp och Tempo

Dalsspira vill ta in mer kapital

Getter kom in i butiken – se filmen: ”Väldigt underligt”

På nytt jobb
Lidl snor konceptutvecklare från Ica

Återhämtning för Probi

Krönika
Gym drar kunder till matbutiker

Stark öppning för Ica

Tomt i hyllorna – största baconbristen på årtionden

Fortsatt tilllväxt för Zetadisplay

Coop-vd kan bli årets chef

Bergendahls backade i fjärde kvartalet

Se alla Företagens egna nyheter

Checkpoint Systems på EuroShop 2020

Vad är det bästa köksredskapet att använda på en keramisk

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Erbjud kunder fler betalsätt med våra PAX Android terminaler

E700: Smart och modernt kassa- och betalsystem

Bärkassar som skapar merförsäljning – 3 tips för din bärkassedesign

Presentinslagning: 3 goda råd huvudkontoret bör överväga

Presentpapper till julen 2019 – den hållbara julen

3 tips på miljövänligt emballage utan merkostnader

Miljövänligt emballage – känn dina certifieringar

Hållbar förpackningslösning till Eplehuset

Miljö och kvalitet i fokus hos Filippa K

Acne Studios kamp för miljön med miljövänliga förpackningar

Total emballagelösning till VÆRSGO

Interpay visar världens modernaste allt-i-ett terminaler på Retail Experience Live 2019, Kistamässan

Stormberg gör besparingar på emballage genom nytt samarbete

Hållbar design till Björn Borg

Emballagedesign för e-handel är effektiv branding

Påsen som driver trafik till ARK Bokhandels webbsida

Branding: Så väljer du rätt presentinslagning

Scanlux Packaging blev totalleverantör av emballage till Crosseyes

3 inslagningstrender till vår och sommar 2019

HOPE får miljövänliga och exklusiva påsar från Scanlux Packaging

Nu lanserar vi vår bärbara betal/kassaterminal PAX E600 med intergrerad 8 t...

Äntligen lanseras den första betalterminalen med integrerad Androidenhet av...

Sänd till en kollega

0.141