23948sdkhjf

Mathem gör satsning på biogas

Rullar ut i storstäderna med Ivecos gasbilar.

Förra året köptes Mathem upp av Kinnevik och omsättningen ligger nu på över en miljard. Det har gett ekonomiska möjligheter att satsa ytterligare på hållbarhet. Nu börjar man köra med biogas, med Ivecos Daily-serie, som utvecklats just för körning i storstäder. Och satsningen glädjer inte minst Iveco. 

 Det är kul att allt fler börjar uppmärksamma fördelarna med biogas och att man i samma veva väljer att satsa på våra bilar. Hos Iveco har vi varit tidiga med att erkänna biogasens potential och därför satsat stort på att utveckla våra bilar så att de förutom att minska utsläppen från transportsektorn, även kan möta kraven om goda köregenskaper och prestanda, säger Jan-Åke Carlsson, marketing manager för Iveco North Europe and Baltics, i ett pressmeddelande. 

Med biogasbilarna kan Mathem räkna in fler fördelar än bara minskad klimateffekt. De går också tystare och reducerar utsläppen av partiklar med 96 procent. 

 Vi jobbar hela tiden med att tänka framåt och i och med uppköpet har vi även fått de finansiella muskler vi behöver för att kunna fortsätta arbeta så. Nu har vi valt att testa biogas då vi upplever att det erbjuder flera fördelar både ur ett hållbarhetsperspektiv, men även när det kommer till bland annat tankning. Gas är supersmidigt och vi känner att vi är på väg i rätt riktning, säger Frederik Engelfeldt, distributionschef på Mathem. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078