23948sdkhjf

Urban Deli intill Hemköps flaggskepp har lagts ned i smyg

Hemköp City använder nu ytan till ett bageri.

Axfoodägda Lilla Urban Deli mellan Systembolaget och Hemköps flaggskeppsbutik Hemköp City i centrala Stockholm har stängt i smyg.

Verksamheten var en hybrid mellan butik och restaurang där Urban Deli bland annat sålde sallader och färdigmat. Nu har den ställts om till ett Hemköps-bageri.

– Det gick dåligt och därför har vi nu ett bageri där, säger en Hemköpsanställd när Fri Köpenskap anonymt frågar efter butiken.

Men enligt Dan Jacobson, vd för Urban Deli, är nedläggningen inget dramatiskt.

– När vi fick möjlighet att utvidga vår verksamhet vid tågcentralen med en ny restaurang och 50-talet sittplatser så ville vi hellre samla vår verksamhet där, säger han till Fri Köpenskap.

Den utvidgade verksamheten, som Fri Köpenskap tidigare berättat om, öppnade i maj och Lilla Urban Deli intill Hemköp stängde enligt Dan Jacobson i månadsskiftet juni/juli. Han anser inte att verksamheten gick dåligt.

Nej, jag skulle säga att det gick utifrån förväntan. Det rörde sig om en liten enhet, säger Dan Jacobson.

Varför skulle ni vilja stänga en verksamhet som går bra?

– Vi är en liten organisation och då vill vi satsa helhjärtat. Det tar kraft och energi att driva verksamhet vid många punkter och eftersom de ligger ganska nära varandra så ansåg vi att det var bättre att göra såhär.

Varför har ni inte kommunicerat stängningen?

– Eftersom det rör sig om en ganska liten enhet så ansåg vi nog att det inte fanns något behov av det.

Urban Deli Holding AB dubblade Ebit-förlusten till 22,2 miljoner kronor vid senaste årsredovisningen 2018. Sedan 2015 har nettoomsättningen ökat från 189 till 283 miljoner kronor men Ebit-resultaten har varit negativa på mellan 10 och 22 miljoner kronor i förluster.

Vi ser att vi har förutsättningar att kunna få betydligt stabilare ekonomisk utveckling. Vi har jobbat mycket med frågor som ska stabilisera våra intäkter och inom en rimlig tidsperiod räknar vi med att kunna vända det ekonomiska resultatet. Men det kräver mycket arbete och vi har haft en del växtvärk eftersom vi etablerat nya enheter och vuxit snabbt, säger Dan Jacobson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095