23948sdkhjf

Coop Norrbotten satsar 30 miljoner på butik

Skulle läggas ned på grund av gruvdrift – nu blir det storsatsning.

Coop Norrbotten storsatsar på Stora Coop Kiruna och investerar 30 miljoner kronor i en ombyggnation som ska modernisera hela verksamheten.

Butiken byggdes 1978 och det såg ut som om den helt skulle försvinna då LKAB meddelat att gruvdriften var på väg mot området. Men för cirka ett år sedan meddelade de att malmen tagit en annan riktning och att butiken kan stå kvar, vilket blev startskottet för nysatsningen.

– Nu ställer vi om till en modernare stormarknad med mer matinspiration och utvecklat sortiment. Större färskvaruavdelningar, energisnålare kyla och ventilation. Hela kundvarvet blir enklare och tydligare, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten i en kommentar.

Stora Coop kommer att ligga kvar på stormarknadsområdet och ombyggnationen startar under sommaren 2020 och förväntas ta cirka 4-5 månader. Ombyggnationen kommer bland annat leda till att sortimentet utökas, utökad kyl & frys, utökad manuell delikatessdisk samt en grill och salladsbar där man kan plocka ihop sin egen sallad. Även förbutiken kommer att utvecklas med bland annat ett café. Även kassalinjen kommer att uttökas med fler utcheckningskassor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095