23948sdkhjf

Axfoods presschef slutar: ”Ska inte mata talgoxar och lösa korsord”

Axfoods presschef Claes Salomonsson går i pension efter fem år i bolaget.

Claes Salomonsson, presschef för Axfood, går i pension. I maj fyller han 64 år.

Tanken är att jag ska jobba till sista april men eftersom jag går ett år tidigare så kan det bli lite rörligt, berättar han för Fri Köpenskap.

Vad ska du göra efter pensionen?

Jag spelar inte golf men jag känner mig fortfarande rätt ung och kry så jag tänker inte mata talgoxar och lösa korsord.

 Rekryteringsprocessen inleddes i går.

Det kan ta lite tid att hitta en ersättare och sedan kanske det finns uppsägningstid som man behöver ta hänsyn till. Därefter blir det också överlämningsperiod. Jag vill göra en schysst överlämning så därför har jag meddelat detta tidigt.

Claes Salomonsson har fem år på posten och dessförinnan har han 20 år som journalist och tio år som PR-konsult i bagaget. Fyra av de sistnämnda har varit i egen firma. Efter det närmare tio år på kundsidan, först på SJ och sedan på Axfood.

Jag kommer nog inte ta något åtta till fem-jobb men jag vill ändå fortsätta sysselsätta mig inom kommunikation, press och inte minst PR. Jag har lite på gång och känner mig öppen för nya spännande uppdrag som konsult.

Hur har din tid hos Axfood varit?

Helt fantastisk. Varje kvartalsrapport sedan jag började har varit positiv så det har varit fem år av framgång och ständig utveckling. Går det bra resultatmässigt har man ju möjlighet att göra spännande investeringar.

Hur har kommunikationen utvecklats under din tid?

Hela kommunikationsvärlden är i en stark förändring. Papperstidningar läggs ner, med allt mer inriktning mot sociala medier och andra egna kanaler så det har varit en spännande tid.

Hur tänker du använda den privata tiden?

Jag har villa i Tyresö och sommarställe på västkusten. Sedan har jag ett stort nätverk och fina vänner så det finns saker att göra även där. Det kanske blir några barnbarn så småningom också, säger Claes Salomonsson och skrattar.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109