23948sdkhjf

Efter Skåneklustret: Hit kommer Lifvs nästa 10 butiker

Två nya butikskluster om fem butiker vardera ska upp.

Efter ett tillfälligt stopp på Sthlm Tech Fest 2019 är Lifvs Scandinavias nästa obemannade butik på plats i Enköping för premiär under eftermiddagen. Kunderna öppnar, stänger och betalar själva med sina mobiltelefoner.

Läs också: Lifvs tar in nya miljoner – och öppnar nytt kluster

– Vi blev den stora snackisen på mässan vilket var mycket roligt. Nu börjar byggloven trilla in så nu kan vi etablera i en snabbare takt, berättar delägaren Bea Garcia för Fri Köpenskap.

Därmed är tre butiker på plats i Bålsta, Krägga och Enköping och som Fri Köpenskap tidigare berättat planeras Skånebutiker i:

  • Örkelljunga.
  • Båstad.
  • Laholm.

Dessa butiker är färdiga att rullas ut under september och oktober, sedan har vi gjort klart för fyra ytterligare butiker i oktober/november.

Ett nytt kluster planeras runt Örebro och kommer att ha totalt fem butiker. Kommunerna Hallstaberg, Örebro och Finspång blir tre av dem och därutöver finns ytterligare två platser i närområdet på gång.

Läs också: Lifvs miljövänliga städ gick inte hem

Vi etablerar butikerna i kluster eftersom en butikschef med vårt obemannade koncept kan ta hand om 4-6 butiker själv. Det handlar främst om att fylla på varor, berättar Bea Garcia.

Och etableringarna slutar inte där. Ytterligare ett fem butikers kluster ska nämligen upp i Jönköpings län närmare årsskiftet. Ännu finns dock bara en plats klar, nämligen Nässjö.

– Det är nog ungefär där någonstans som vi kommer att summera det här året men under 2020 fortsätter resan i hög takt, konstaterar Bea Garcia.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063