23948sdkhjf

Stort intresse från kedjorna för obemannade Moby Mart

Grundaren: "Vi hoppas på 250 butiker nästa år".

Livsmedelskedjorna i Sverige vill samarbeta med den obemannade butiken Moby på ett eller annat sätt. Men även de största i världen håller ögonen på den svenska semimobila butiken.

I princip alla svenska livsmedelskedjor har hört av sig för att lära sig mer om oss och hitta potentiella samarbeten på ett eller annat sätt. Vi är även i samtal med de största i USA, Tyskland, Portugal, Japan och Kina. De vill såklart veta hur nära vi är att bli en konkurrent. Just nu är vi dock helt fokuserade på att växa samt få än mer ”proof of concept”. Vi hoppas på 250 butiker nästa år. Det är roligare att förhandla i det läget, säger en av grundarna Hannah Mazetti

Även om grundarna är svenskar så introducerades konceptet först i Shanghai för ett och ett halvt år sedan, och nyligen anlände Moby Mart även till Portugal. I Sverige ska bolaget nu testa tre lägen med PSI-modellen. En på landsbygden, en i småstaden Gustavsberg och en vid lokaltrafikshubb/pendelparkering.

Vi vill ha olika siffror att jämföra med. Alla butiker ska ligga i Värmdö med omnejd, mest för att vi bor här. Vi har också ett lager centralt i Värmdö.

Hannah Mazettis roll blir mer handgriplig.

Jag kommer att vara i butikerna varje dag och se vad kunderna vill ha. Testet kräver interaktion.

Hannah Mazettis provar olika lösningar och är flexibel. Det visar sig i interaktionen med de som ska driva butiker. Butikerna har byggts i Kina, där en av grundarna Bo Wu som är ingenjören i företaget bor, och det har varit naturligt att få ut dem i testverksamhet där först.

Vi har sålt butiker till en kille i Shanghai som säljer frukt. En annan butik sköter vi själva på ett campus. Där fyller studenter på varor.

En idé för Sverige är att hjälpa andra livsmedelskedjor med utlämningsställen i Mobymarten.

Många kedjor är intresserade. Också av att köpa en butik själva.

I oktober ska butiken visas på en av världens största retail-mässor, Gitex.

Vi har bland annat fått en personlig inbjudan av emiren i Dubai, säger Hannah Mazetti.

Se bilder på Moby Marts olika modeller och en film om hur konceptet fungerar här.

Mer om Hanna Mazettis resa i Fri Köpenskap på fredag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.578