23948sdkhjf

Då öppnar Coop Norrbottens nya tillskott

Premiär på torsdag: ”Vi räknar med ett stort tryck”.

Som Fri Köpenskap tidigare berättat har Coop Norrbotten gjort klart för en ny butik med omkring 800 kvadratmeter säljyta i Piteå. 28 miljoner kronor har investerats i butiken.

På torsdag den 19 september invigs butiken.

– Det är en butik i ett område där det i dagsläget inte finns någon butik så vi räknar med ett stort intresse, säger Peter Fjällborg, vd för Coop Norrbotten till Fri Köpenskap.

Butiken ligger vid området Norra Ringen och har ett villa- respektive studentområde på varsin sida om vägen.

– Butiken kommer att få ett stort fokus på färskvaror och eftersom det är många studenter i området så blir det också mycket inslag av ekologiska produkter och färdigmat, berättar Peter Fjällborg, vd på Coop Norrbotten för Fri Köpenskap.

Butiken blir en form av ”comeback” för Coop Norrbotten eftersom de stängde en butik i närområdet Djupviken 2012.

– Det var före min tid men den butiken var helt enkelt inte lönsam. Nu har vi fått till ett bättre läge vid ett genomfartsområde som också ligger intill Studio Acusticum.

Butiken får drygt 10 anställda och beräknas omsätta ungefär 50 miljoner inom ett år. 30-40 procent av energiförbrukningen ska komma från solceller på taket.

– Vi beräknar att tjäna tillbaka investeringarna inom 7-10 år, konstaterar Peter Fjällborg.

Som butikschef har Fredrik Stenberg rekryterats in.

– Det är en bra kille. Han kommer närmast från butiken i Öjebyn där han gjort ett fantastiskt jobb med att lyfta butiken.

På goodwillsidan har Coop Norrbotten även inrättat ett så kallat ”insektshotell” som blir en plats där insekter kan övervintra. Peter Fjällborg menar att de planerar detta tillägg vid samtliga butiker som rustas upp.

Ett nytt insektshotell har gjort enté vid butiken. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078