23948sdkhjf

Arla först ut med klimatneutralt mejerisortiment

Arla har meddelat att deras ekologiska bönder nu inför ytterligare höjda krav och målsättningar för att minska klimatavtrycket på sina egna gårdar, samtidigt som de klimatkompenserar för de utsläpp som inte går att få bort.

Resultatet av detta blir enligt Arla att konsumenterna får möjlighet att välja ett helt mejerisortiment som är klimatneutralt. Lanseringen är tänkt att vara ett steg på väg mot att hela mejeriproduktionen ska vara klimatneutral senast år 2045.

Arlas ekologiska gårdar blir på så vis först ut met att genomföra klimatberäkningar på samtliga gårdar, beräkningar som sedan ska använda i konkreta åtgärdsplaner för att reducera gårdens klimatpåverkan med 10 procent under de kommande fem åren.

– Oss veterligen är det här världens första ekologiska mejerisortiment med netto noll klimatavtryck, det är jag riktigt stolt över. Vi hoppas också att den här satsningen ska bidra till en större förståelse kring värdena som det ekologiska jordbruket ger, inte minst för bevarandet av den biologiska mångfalden, säger Patrik Hansson vd Arla Sverige i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125