23948sdkhjf

Årets Butik satsar ännu hårdare: ”Nu bygger vi ringmur och Gotlandsavdelning”

”Håll i hatten, vi har bara börjat”, säger Stora Coop Visbys butikschef Markus Wahlgren.

I går, torsdag, förärades Stora Coop Visby med branschens finaste och mest prestigefyllda pris, Årets Butik på Dagligvarugalan i Blå hallen i Stockholm stadshus. Framför 660 branschkollegor fick de kliva upp i rampljuset Nobelmiddagens hemmaplan.

Det är en sådan konstig och obeskrivlig känsla att man nästan inte kan sätta ord på det. Ett sådant glädjerus hos hela gänget. Vi behöver mer tid för att ens fatta att det har hänt. Vi är nu Sveriges bästa dagligvarubutik och det är så stort att det inte går att beskriva, säger Markus Wahlgren, butikschef på Stora Coop Visby.

Vad är det som gjort att ni lyckats?

– Vi är 160 medarbetare inom Coop Gotland varav ungefär 100 hos Stora Coop Visby. Vi är en enda stor familj som går vår egen väg och jobbar stenhårt 365 dagar om året för att vara bäst, säger Markus Wahlgren.

Ytterligare ett pris tar båten över till Gotland i kväll. Coop Gotlands vd Carl-Johan Stålhammar blev nämligen utsedd till Årets Syftesdrivna Ledare.

– Jag kan inte nog understryka vad han betytt för Coop Gotland. Hans ledarskap och hans sätt att vara driver oss att hela tiden tänka nytt och hitta nya saker. Han säger aldrig blankt nej till någon idé utan är öppen och driven. Tuta och köra är hans melodi – fast på rätt nivå så klart, säger Markus Wahlgren.

För två år sedan satte Coop Gotland upp ett mål. Carl-Johan Stålhammar skulle väljas in i Coop Sveriges styrelse och butikerna skulle vinna priser inom fyra år.

I stället tog det två år men det betyder inte att vi tänker bromsa ner. Ge oss två år till så ska föreningen Coop Gotland ha det bästa kundmötet i hela Sverige, säger Markus Wahlgren.

Faktum är att Stora Coop Visby redan dragit igång nästa stora satsning för att ytterligare trycka på deras främst styrka – nämligen det lokala engagemanget. Butiken lever och andas Gotland och nu ska det bli ännu tydligare. Entrén öppnas upp och ställs om till en Gotlandsavdelning.

– Runt avdelningen har vi skapat vår egen ringmur och inuti kommer vi att leverera Gotlands största sortiment av gotländska produkter. Att få ett sådant här pris gör bara att man vill bli ännu bättre. Hela gänget sprudlar av idéer just nu.

Stora Coop Visby bygger nu en "Gotlandsavdelning". 

Avdelningen är ännu under uppbyggnad och innan färjan går i kväll ska Coop Gotland-gänget strosa runt bland branschkollegor i Stockholm och leta inspiration till avdelningen.

Men innan vi sätter på oss arbetshandskarna ska vi först och främst passa på att fira priset med alla fantastiska medarbetare och kunder som gjort den här resan möjlig. 

Juryns motivering till Årets Butik:

”Stora Coop Visby har med initiativförmåga och kreativitet vunnit de gotländska konsumenternas hjärtan och fungerar som dragloket i en växande förening. Butiken vågar gå sina egna vägar och har flera spännande temaavdelningar och exponeringar som utmanar det traditionella och skapar köpglädje. Genom övertagandet av ett anrikt bageri och flera samarbeten med lokala producenter så värnar Stora Coop Visby tydligt om den regionala livsmedelsproduktionen.”

Hela galan livesändes på Fri Köpenskaps Facebook-sida. Se inspelningen här.

Se vinnarna i alla 20 kategorier här.

Se bildspelet från branschens största fest här.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094