23948sdkhjf

Lidl skrotar Knivsta för gott: ”Bland det värsta jag varit med om”

Efter mer än 10 års kamp är fastighetschefen helt uppgiven.

Fri Köpenskap har tidigare berättat om Lidls planer på att etablera en ny butik i Knivsta norr om Stockholm.

Läs också: Lidl lägger ned ytterligare en butik – elva anställda berörs

Efter den förnyade markanvisningsplanen 2018 var planen att Lidl skulle få bygga en butik vid Gredelbyrondellen i norra Knivsta.

– Jag har varit hos Lidl sedan 2003 och sedan dess har vi letat läge för att etablera en butik i Knivsta. Flera olika etableringar, tidigare bland annat i centrum, har vi fått avslag på och när vi slutligen landat i den här lösningen så tyckte kommunen helt plötsligt att det inte passade, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl till Fri Köpenskap.

Läget vid Gredelbyleden hade blivit perfekt, menar Lidl.

– Jättebra läge vid infarten till Knivsta där kunderna passerar naturligt med bil. Dessutom skulle butiken ligga med gång- och cykelväg upp till det nya bostadsområdet.

Hur känns det nu?

– Jag är helt uppgiven. Vi har lagt flera hundra tusen kronor och enormt mycket tid på den här etableringen. Vi var faktiskt med, och till och med bekostade en del av detaljplanen i området så det känns hopplöst. Det är bland det värsta jag varit med om, säger Jonas Strömvall.

Läs också: Lidlbutik behöver mer yta – bygger ut i Femman

Kommunen menar enligt SVT Nyheter att de nu vill fokusera på centrum och att det då inte blir aktuellt med Lidls externa läge. Detta trots att Knivsta enligt siffror från HUI har landets tredje minst konkurrensutsatta dagligvaruhandel.

Det centrumläge som kommunen pratar om intresserar inte Lidl och därför ger de nu upp för gott.

Vi vill inte bli någon destination utan söker naturliga flöden. Dessutom kommer vi inte börja leta ett nytt läge och starta om processen igen för att om tio år inse att all tid är förgäves. Det går inte att tränga igenom den kommunala politiken i Knivsta, konstaterar Jonas Strömvall.

Kika in alla Lidls planerade butiker fram till 2022 här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079