23948sdkhjf

Så mycket kostade årets första hummer

Nu inleds säsongen med ett saftigt pris på älskat skaldjur.

Hummerpremiären inföll traditionsenligt i måndags och lika traditionsenligt såldes den första hummern på auktion under tisdagsmorgonen. Lika traditionsenligt såldes den första hummern också för en rejäl summa pengar, i år blev notan hela 52 000 kronor kilot.

Vinnaren av budgivningen blev Richard Magnusson, grossist från Nordsjö Fisk som köpte de två humrarna på uppdrag av Dömle Herrgård i Värmland.

– Det är egentligen fruktansvärt mycket pengar, men det är ju årets första hummer och första slag. Nu när de kommit till mitten av raden kostar de väl knappt tusen kronor kilot, säger han till Göteborgs-Posten som var på plats.

Köpet av den första hummern har blivit något av en tradition och ett jippo där priset ökat rejält med åren, 2006 låg kilopriset på 1 250 kronor och året efter på 2 060 kronor. Rekordet, med stor marginal, är dock fortfarande 2012 då kilopriset låg på hela 102 000 kronor. Då skulle hummern säljas vidare i välgörenhetssyfte.

Årets två humrar vägde totalt 1,2 kilo men priset räknas på en decimal, så de båda såldes för totalsumman på 52 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078