23948sdkhjf

Coop inleder nytt apotekssamarbete

Öppnar apotek i Stora Coop-butiker.

Coops butiksbolag Coop Butiker & Stormarknader inleder ett nytt samarbete med Lloyds Apotek.

Apoteken kommer att öppna i utvalda Stora Coop-butiker. Det första apoteket har precis öppnat i Stora Coop Stadion i Malmö och under hösten följs det upp med ytterligare en etablering hos Stora Coop Enköping.

Tillsammans med Lloyds Apotek kan vi erbjuda våra kunder och medlemmar både stormarknadens breda sortiment och ett komplett apotekssortiment genom samma entré. Det ligger helt i vår ambition att göra vardagen enklare, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker & Stormarknader, i en kommentar.

Lloyds Apotek har i dag 76 apotek runt om i Sverige och Coop Butiker & Stormarknader AB har 240 butiker varav 40 är Stora Coop. Hur många butiker som kan få nya apotek är däremot inte klart i dagsläget.

– Det är svårt att sätta en siffra i dagsläget. Vi börjar med de här två och sedan får vi se hur det tas emot av kunderna. Men vi tror att det kommer att bli populärt, absolut, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop Sverige till Fri Köpenskap.

Lloyds Apoteks vd Karl Eckerdal hyllar det nya samarbetet.

Detta är en riktigt spännande satsning som ligger helt i linje med vår ambition att vara en av de ledande apotekskedjorna i Sverige. Att finnas tillgängliga för våra kunder där de naturligt befinner sig i deras vardag, tillsammans med Coop som samarbetspartner, innebär att vi drar nytta av varandras styrkor och skapar ett starkt kunderbjudande. Att kunna erbjuda våra gemensamma kunder mervärdet och enkelheten det innebär att kunna veckohandla och göra sina apoteksärenden på samma plats är en stark drivkraft inom samarbetet, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109