23948sdkhjf

Nu blir Ica Nära-butiken Tempo: ”Ska satsa mycket på service”

Butiken får en ny förbutik med bland annat post, spel, snabba måltider och Systembolagsombud.

I går, den 1 oktober skedde det formella bytet när Ica Nära i Furudal utanför Rättvik för första gången öppnade upp som en ny Tempo-butik.

– Det känns helt fantastiskt men är mycket att ta in. Själva invigningen skjuter vi däremot på eftersom skyltbytet sker nästa vecka, säger handlaren Stefan Renbro till Fri Köpenskap.

Omställningen har skett de senaste 3-4 veckorna och för Furudalsborna blir det en helt annan take på den nya butiken. Stefan Renbro har nämligen varit Direkten-handlare i Furudal innan.

– De delarna som varit framgångsrika där flyttar jag ner till en ny förbutik här. Post, spel och ombud för Systembolaget till exempel, berättar han.

De 7 anställda som tidigare jobbat i Ica-butiken erbjuds fortsättning och ytterligare tre tillkommer i samband med den nya förbutiken.

– Förhoppningen är att det ska bli en minst lika bra och trivsam butik som innan samtidigt som vi lägger till ytterligare butiksservice.

400-500 hushåll, generellt äldre, finns i området men i byarna runtikring kan underlaget breddas.

– Vår potential ligger nog snarare runt 1 500-2 000 kunder. Det gäller att hitta rätt sortiment, erbjudanden och service. Nu kan man passa på att handla samtidigt som man hämtar posten eller hämtar sin rad. Utmaningen blir att få kunderna att acceptera att det inte är Ica-varor längre.

Fakta om Tempo Furudal

  • Adress: Strandvägen 1.
  • Öppettider: 10-19.00 alla dagar, under sommaren 9-21.00.
  • Handlare: Stefan Renbro.
  • Butiksyta 600 kvadratmeter.
  • Antal anställda: 10.
  • Invigningsdatum: tisdag 1 oktober.
Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078