23948sdkhjf

Ica-handlare fördubblar ytan: ”Tror på glesbygden”

Har vänt utvecklingen – nu vill han satsa.

Erik Lindgren, handlare hos Ica Nära Mörsil mellan Åre och Östersund, har lyckats vända butikens utveckling. Omsättningen har ökat från 13 till 22 miljoner sedan 2014 och utvecklingen fortsätter.

– Vi ökar men problemet är ju förstås att det alltid finns ett stopp i sådana här orter. Mitt hopp ligger väl i att kunna öka försäljningen lite till och sedan kanske knapra någon promille bland de som åker mot Åre, säger Erik Lindgren till Fri Köpenskap.

Och någon annan butik känns inte aktuellt.

– Jag skulle ju kunna söka mig till någon annan butik men det skulle kännas trist mot de lokalpatrioter som bor här att bara ge upp. Istället väljer jag att storsatsa på butiken som mina barn kanske vill ärva en dag framöver. Kanske gör jag bort mig, men det får vi se. Jag tror faktiskt på glesbygden i framtiden.

Butiken har 200 kvadratmeter säljyta och nu har han fått bygglov för ytterligare 200.

– Jag har ännu inte fått någon prislapp så vi får se vad som blir möjligt att göra men det finns mycket att göra. Fastigheten är jättegammal och ganska eftersatt.

Taket läcker och har lagats med presenningar, golvet är lagat med silvertejp och kylarna och frysarna behöver bytas.

– Jag vill komma bort från småduttandet och göra en rejäl satsning. En stor del av utbyggnaden kommer att ätas upp av nya kylar och frysar men tanken är att slippa trängsel.

Förhoppningen är också att lyfta upp de varor som i dagsläget exponeras i källaren.

Det blir inte så mycket spontanköp där direkt, konstaterar Erik Lindgren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078