23948sdkhjf

Så ska Coop minska matsvinnet – nytt storavtal

Coop Sverige har skrivit avtal med det amerikanska mjukvaruföretaget JDA om lösningar för kategoristyrning och planogram.

Coop är kund hos JDA sedan länge, och använder företagets Advanced Warehouse Replenishment.

Nu byggs samarbetet ut när Coop väljer företagets system för hantering av produktkategorier och planogram, JDA Category Management. På så sätt hoppas kedjan kunna nå sina hållbarhetsmål, minska avfallet och förbättra produktutbudet.

Att skapa bättre butikserbjudanden baserat på kundernas behov i respektive butik är en viktig del i att få lojala kunder, öka besöksfrekvensen och förbättra den totala kundnöjdheten. Dessutom ville Coop lokalt anpassa planogram i varje butik, skriver JDA i ett pressmeddelande.

Lösningen gör att Coop kan automatisera planogram, vilket i sin tur innebär att man kan planera butikshyllorna efter köparnas beteenden. Förbättrat och anpassat urval i Coops butiker kommer desstuom att leda till minskat avfall, vilket stödjer Coops hållbarhetsarbete.

JDA kommer att automatisera Coops processer för hantering av butiksutrymmen och förbättra kommunikationen med butikspersonal för att se till att processerna efterlevs. Med JDA kommer Coop också att kunna skapa, hantera, analysera, liksom optimera och distribuera detaljerade planogram i butiken. För att möta behovet av lokal anpassning kommer Coop kunna skapa butiksspecifika kategoriplaner som optimerar produkternas position, prestanda och utformning för att möta kundernas efterfrågan och driva försäljning.

– Med hjälp av JDA intar Coop Sverige en bra position för ökad tillväxt, när de nu kan anpassa sig efter kundernas vanor och inköpshistorik för att leverera rätt produkter i rätt hyllor och i rätt butik, säger Johan Reventberg, EMEA-chef hos JDA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094