23948sdkhjf

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

I december slår restaurang Varvet upp portarna med hälsosam mat med beprövat koncept från Ica Supermarket Luleå centrum.

I det nybyggda området Varvet i Luleå öppnar en rad butiker, bostäder och företag. I december öppnar också en restaurang sprungen ur Ica Supermarket Luleå centrum. Det är Minna Sjöström som ska driva restaurang Varvet i Teliahuset tillsammans med Simon Lundberg. Båda två jobbar nu i Icabutiken. Minna Sjöström jobbar som färskvaruchef, inriktning mot deli, och Simon Lundberg ansvarar för frukt och grönt.

– Vi fick nycklarna i förrgår så allt är väldigt nytt, säger de.

I bakgrunden finns Icabutikens ägare, Pär Sjöström. Till att börja är han ägare till restaurangen och på sikt blir dottern Minna Sjöström och Simon Lundberg delägare.

Restaurangen står tom nu och paret Minna Sjöström och Simon Lundberg tänker ta framgångskonceptet från butiken med vällagade luncher, hämtmat samt catering till restaurangen.

– Det ska vara mathantverk, hälsosamma näringsrik mat lagad på bra råvaror. Det ska bli en mötesplats, säger Minna Sjöberg.

Pär Sjöström som driver Icabutiken har ett förflutet som skolad kock.

– Vi har 500 lunchgäster i butiken per dag som köper med sig färdiga luncher. Vi är stans största restaurang. Kunnandet finns och vi har massor av förfrågningar. Vi är trångbodda och kan inte expandera mer. Under några år har omsättningen fördubblats. Tillfället kom lägligt, säger han.

Området är mycket expansivt med nya bostäder och man kommer att sälja mycket luncher men även middagar.

– Roligast blir att skapa något nytt. Vi ska förvalta sortimentet från butiken där husmanskost går mycket bra. Vi säljer flera ton i veckan. I fem år har butiken haft egna kockar men vi började småskaligt. Riktiga norrländska råvaror är hemligheten. Vi har en heltidsanställd kallskänka som gör sallader och erbjuder tio varma rätter, säger de.

Simon Lundberg tror att framtidens bostäder kommer att vara utrustade med minimala kök och tid till att laga mat finns inte.

– Vi har ett gym tvärs över gatan och ser att man kommer in i butiken efter träningen för att handla hälsosam mat. Det är en jätteboom.

Butiken som enligt Pär Sjöström i dag är en av Luleås största "restauranger", tror man inte kommer att konkurrera med restaurangen i Teliahuset som ligger en kilometer bort.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079