23948sdkhjf

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

| Av Siw Kejonen | Tipsa redaktionen

I december slår restaurang Varvet upp portarna med hälsosam mat med beprövat koncept från Ica Supermarket Luleå centrum.

I det nybyggda området Varvet i Luleå öppnar en rad butiker, bostäder och företag. I december öppnar också en restaurang sprungen ur Ica Supermarket Luleå centrum. Det är Minna Sjöström som ska driva restaurang Varvet i Teliahuset tillsammans med Simon Lundberg. Båda två jobbar nu i Icabutiken. Minna Sjöström jobbar som färskvaruchef, inriktning mot deli, och Simon Lundberg ansvarar för frukt och grönt.

– Vi fick nycklarna i förrgår så allt är väldigt nytt, säger de.

I bakgrunden finns Icabutikens ägare, Pär Sjöström. Till att börja är han ägare till restaurangen och på sikt blir dottern Minna Sjöström och Simon Lundberg delägare.

Restaurangen står tom nu och paret Minna Sjöström och Simon Lundberg tänker ta framgångskonceptet från butiken med vällagade luncher, hämtmat samt catering till restaurangen.

– Det ska vara mathantverk, hälsosamma näringsrik mat lagad på bra råvaror. Det ska bli en mötesplats, säger Minna Sjöberg.

Pär Sjöström som driver Icabutiken har ett förflutet som skolad kock.

– Vi har 500 lunchgäster i butiken per dag som köper med sig färdiga luncher. Vi är stans största restaurang. Kunnandet finns och vi har massor av förfrågningar. Vi är trångbodda och kan inte expandera mer. Under några år har omsättningen fördubblats. Tillfället kom lägligt, säger han.

Området är mycket expansivt med nya bostäder och man kommer att sälja mycket luncher men även middagar.

– Roligast blir att skapa något nytt. Vi ska förvalta sortimentet från butiken där husmanskost går mycket bra. Vi säljer flera ton i veckan. I fem år har butiken haft egna kockar men vi började småskaligt. Riktiga norrländska råvaror är hemligheten. Vi har en heltidsanställd kallskänka som gör sallader och erbjuder tio varma rätter, säger de.

Simon Lundberg tror att framtidens bostäder kommer att vara utrustade med minimala kök och tid till att laga mat finns inte.

– Vi har ett gym tvärs över gatan och ser att man kommer in i butiken efter träningen för att handla hälsosam mat. Det är en jätteboom.

Butiken som enligt Pär Sjöström i dag är en av Luleås största "restauranger", tror man inte kommer att konkurrera med restaurangen i Teliahuset som ligger en kilometer bort.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
3

Coop slår tillbaka mot Ica: ”Vi tar marknadsandelar”

3

Efter rånen – Willys i Vivalla stängs redan i veckan

Rånvågen har påskyndat beslutet.

Matpriskollen granskar Stora Coops prisgaranti – nio av tio varor dyrare än hos Willys

På nytt jobb
Två nya direktörer till Bergendahls Food

3 000 kvadratmeter matbutik till Stureplan: ”Kan bli Sveriges bästa”

Mångmiljardsprojektet i Stockholms city i hamn – så ska nya drömläget se ut.

Nyhetsbrev

Hallå där – Karin Brynell om sin syn på förpackningar

Arkiv

Chefen har ordet
”Vi är inne i e-handelns decennium”

Nu ökar utbudet av MSC-märkt svensk fisk

Butiken svarade på rån – med "rånarpriser"

Säljer Icabutiken efter 19 år

Här tryggas Icabutikens framtid

150 Hemköp- och Tempobutiker byter till avfallspåsar

Satsar på papperspåsar i frukt och grönt.

Förbud mot kontantfria butiker i New York

Krismöte efter fiskestopp i Östersjön

Picadeli lanserar "Picabowl"

Nästa fem Netto som blir Coop

Rekordförtroende för livsmedelsbranschen

Krönika
”Därför flyger för få produktnyheter”

Plus

Dagligvarugalan
Så ökade Årets dryckesbutik med 65 procent

Ica Nära Stabby i Uppsala bytte strategi – nu finns mat och dryck sida vid sida.

3

Kunder och handlare rasar över Icas nya bonussystem

City Gross lägger småbutikerna på is

Kyrkor startar egen matbutik

Klart för ny Ica – öppnar 2022

Ica har gjort klart med en ny Ica Nära på 900 kvadratmeter.

Premiär för ny Stora Coop med 40 meter delikatess: ”Något utöver det vanliga”

Ica sponsrar Food Tech 2020

Sainsburys vd lämnar efter fusionsnederlag

Barn gör frätbomber – Coop plockar bort produkt från hyllan

På nytt jobb
Han blir Dagabs vice vd: "Extra väl lämpad”

Satsar på arbetsmiljön i kassan

På nytt jobb
Maxi-butik i stor omorganisation – utser ny butikschef

City Gross satsar på hälsa

På nytt jobb
Han blir hållbarhetsansvarig på SVDH

Banbrytande chefredaktör avliden

Papper på prästosten ersätter plasten

Axfood vill bli större i Linköping

Krönika
”Vi måste göra branschen het igen”

Se alla Företagens egna nyheter

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Erbjud kunder fler betalsätt med våra PAX Android terminaler

E700: Smart och modernt kassa- och betalsystem

Bärkassar som skapar merförsäljning – 3 tips för din bärkassedesign

Presentinslagning: 3 goda råd huvudkontoret bör överväga

Presentpapper till julen 2019 – den hållbara julen

3 tips på miljövänligt emballage utan merkostnader

Miljövänligt emballage – känn dina certifieringar

Hållbar förpackningslösning till Eplehuset

Miljö och kvalitet i fokus hos Filippa K

Acne Studios kamp för miljön med miljövänliga förpackningar

Total emballagelösning till VÆRSGO

Interpay visar världens modernaste allt-i-ett terminaler på Retail Experience Live 2019, Kistamässan

Stormberg gör besparingar på emballage genom nytt samarbete

Hållbar design till Björn Borg

Emballagedesign för e-handel är effektiv branding

Påsen som driver trafik till ARK Bokhandels webbsida

Branding: Så väljer du rätt presentinslagning

Scanlux Packaging blev totalleverantör av emballage till Crosseyes

3 inslagningstrender till vår och sommar 2019

HOPE får miljövänliga och exklusiva påsar från Scanlux Packaging

Nu lanserar vi vår bärbara betal/kassaterminal PAX E600 med intergrerad 8 t...

Äntligen lanseras den första betalterminalen med integrerad Androidenhet av...

Sänd till en kollega

0.14