23948sdkhjf

19 nyanlända påbörjar Axfoods lärlingsprogram

I måndags startade den andra omgången av Axfoods lärlingsprogram.

Projektet Nyanländ i Axfood utvecklas till ett så kallat jobbspår som Axfood genomför i samarbete med Stockholms stad och Arbetsförmedlingen. Det är ett kortare program än tidigare med syftet att nyanlända snabbt ska komma ut i arbete.

– Vi har fått skräddarsy utbildningen efter våra behov. Deltagarna kommer bland annat utbildas inom kundbemötande och matsäkerhet, säger Monica Längbo, HR-direktör för Axfood i en kommentar.

I måndags startade den andra omgången av programmet med 19 förväntansfulla deltagare. De nyanlända kommer fram till nyår att varva utbildning med praktik i butik och undervisning i Svenska.

Målet är en anställning efter avslutad utbildning.

– För oss som koncern är det självklart att våra medarbetare ska spegla den mångfald som finns i Sverige i dag. Nyanländ i Axfood är ett bra sätt att hitta drivna medarbetare som vill utvecklas hos oss, säger Monica Längbo.

15 Willys och Hemköpsbutiker i Stockholm ingår i satsningen. På sikt är tanken att Nyanländ i Axfood ska utökas till fler deltagare, på fler orter runt om i Sverige och till fler yrkesgrupper.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11