23948sdkhjf

Nu öppnar Matvärldens "game changer" – två butiker till på gång

I dag klockan 12.00 öppnar Matvärldens nya butik i Vällingby. Ytterligare två Stockholmsbutiker ska upp under nästa år.

I dag, torsdag, slår Matvärlden upp portarna till den nya butiken i Vällingby nordväst om Stockholm. Butiken ligger med närhet till tunnelbanan men har gott om parkeringsplatser. Säljytan är 2 700 kvadratmeter och omkring 17 000 artiklar finns i sortimentet.

– Eftersom vi testar konceptet i en mellanstorlek har vi byggt på höjden med rejäla hyllor. Vi räknar med många kunder så det ska bli en väldigt spännande premiär, säger Muhittin Tayli, ägare och grundare av Matvärlden till Fri Köpenskap.

Butiken har satsat ännu hårdare på sina uspar i form av det uppskattade internationella sortimentet med mat från hela världen. Mycket fokus har också legat på färskvaror.

– Butiken öppnar exempelvis med Norrorts största färskvaru- och delikatessdisk, berättar Muhittin Tayli.

Butiken beräknas en omsättning runt 200 miljoner kronor år två och butiken är bara startskottet på kedjans etableringsplaner. Den långsiktiga ambitionen är 7-8 butiker i Stockholmsområdet. I dagsläget har Matvärlden tre butiker i Veddesta, Tensta och nu Vällingby.

– Vi erbjuder mycket annat än de traditionella butikerna och därför ser vi en stor potential. Under nästa år planerar vi två butiker till i Stockholmsområdet, säger Muhittin Tayli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098