23948sdkhjf

Ica-handlare väcker liv i klassisk kvartersbutik

Kvartersbutiken Bubblan i Umeå var ett populärt tillhåll för trav, tips och andra spel under flera år men stängdes 2016 för att i år slutligen försättas i konkurs. Nu ser det ut som om butiken kommer att återuppstå under namnet Nya Bubblan. Ny ägare är Ica-handlaren Dan Ericsson som bland annat drivit Ica i Röbäck i 20 år.

Läs också: Marginell ökning bland antalet kvinnliga Ica-handlare

Tillsammans med sin fru Sabine Ericsson ska Dan Ericsson och ytterligare en tjänst förnya butiken och satsa på allt ifrån paketutlämning till måltidslösningar.

– Läget gör att vi tror på luncher där kunderna plockar själva ur en salladsbar, husmansrätter att ta med och värma, gott kaffe, smörgåsar och hembakt fika, vid sidan om alla andra varor som brukar finnas i ett minilivs, säger Dan Ericsson till Västerbottens-Kuriren.

Butiken kommer att ha en kafédel med ett 15-tal sittplatser. Det finns möjligheter till expansion, men det beror på hur butiken utvecklas, säger Dan Ericsson.

– Vi har ingen aning hur många som kommer att köpa lunch eller fika hos oss. Serverar vi 5, 50 eller 500 kaffekoppar per dag? Det blir spännande att se, säger han till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156