23948sdkhjf

Handlare i infekterat bråk med kommunalråd

Problemen med ungdomsgäng som skapar otrygghet på torget i Växjö har lett till ett infekterat bråk mellan Icahandlaren John Curovac och kommunalrådet Anna Tenje (M).

Curovac har under en längre tid försökt väcka uppmärksamhet kring problemen med ungdomsgäng som snattar i butiken och hotar kunder och personal.

Ett av hans senaste utspel var att skicka ungdomarna hem till politikerna med beställda taxibilar, enligt Lokaltidningen.

Kommunalrådet Anna Tenje (M) skriver i ett lång inlägg på sin facebooksida om vad kommunens faktiskt gör. ”Jag är fullt medveten om de problem vi har och jag accepterar på intet sätt att lokala näringsidkare utsätts för brott”, skriver hon.

Men i samma inlägg skriver hon också att hon inte vill fortsätta diskussionen med John Curovac.

”Jag för ofta och gärna dialog med personer som tycker helt annorlunda än jag själv, eller som kommer med nya perspektiv. Men jag vill vara tydlig: jag är helt ointresserad av att föra den dialogen med någon som kallar mig ”f***ing jävla f*tta”. Där och då förlorade jag respekten för dig John Curovac”, skriver hon.

Icahandlaren svarar med att polisanmäla kommunalrådet för förtal.

– Jag är chockad. Jag hade väntat mig reaktioner när man utmanar politiker men att gå så lågt trodde jag inte. Nu får vi träffas i domstolen, säger John Curovac till Smålandsposten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078