23948sdkhjf

Hello Fresh höjer prognosen – går bättre än väntat

Det svenskgrundade Berlin-baserade matkasseföretaget Hello Fresh som sedan i augusti även har verksamhet i Sverige, höjer guidningen för helårsomsättning. Detta efter att verksamheten gått bättre än väntat i det tredje kvartalet, framgår det av ett pressmeddelande.

Läs också: Hello Fresh finns nu i Sverige

Hello Fresh, som tidigare hade Kinnevik-bekanta Rocket Internet som storägare, förväntar sig nu en valutajusterad omsättningstillväxt på omkring 31-33 procent, upp från tidigare guidning om 28-30 procents tillväxt. Prognoshöjningen inkluderar också vinst på ebitda-raden och marginal på 0,5-1,75 procent. Tidigare prognos indikerade förlust.

Båda bolagets enheter, den internationella och den amerikanska, har noterat positivt justerat rörelseresultat i tredje kvartalet, skriver Hello Fresh inför kvartalsrapporten som släpps den 5 november.

För tredje kvartalet väntas omsättningen bli 438-441 miljoner euro, med en justerad ebidta på 13,5-15,5 miljoner euro.

2017 sålde Kinnevik sina sista andelar i Rocket Internet, som är en tysk teknologiinvesterare. Samma år sattes Hello Fresh på Frankfurtbörsen. Kursen är sedan årsskiftet upp med mer än 120 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.157