23948sdkhjf

Ica-handlare köper hovleverantör av tunnbröd

Familjeföretaget skulle lägga ner efter 23 år – då gick de in.

Det lilla familjeägda bageriet Dahlbergs Hembageri har drivits av Monica Dahlberg tillsammans med dottern Camilla Dahlberg. Nyligen togs beslutet om att avsluta verksamheten då Monica Dahlberg inte längre orkade och dottern inte ville driva vidare företaget i egen regi. Men istället för att lägga ner bageriet som blev hovleverantör av tunnbröd 2016 har det nu sålts vidare, det skriver Piteå-Tidningen.

Ny ägare är istället Erik Jacobsson som tillsammans med sin fru Viveca Jacobsson driver Ica Norrfjärden, som ägs av Viveca. Bageriet och butiken kommer att drivas som separata verksamheter.

– Jag äger bageriet och frun Ica och vi hjälper ju varandra i respektive verksamheter. Tanken är väl att sonen också ska lära sig baka, säger Erik Jacobsson till Piteå-Tidningen.

Bageriet kommer att fortsätta som vanligt och fortsätta tillverka tunnbröd, skorpor, knäcke och saffransskorpor till jul men på grund av dålig lönsamhet kommer intilliggande butik och café att stängas ner och verksamheten endast fokusera på produktionen.

Hovleverantörsstatusen som Dahlbergs Hembageri fick 2016 följer inte med vid ägarbyte men Eric Jacobsson hoppas kunna få till ett nytt avtal.

– Jag jobbar på att få till ett nytt avtal. Det är ju en fjäder i hatten att leverera tunnbröd dit, säger han till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078