23948sdkhjf

Icas nya huvudkontor prisades i hållbarhetstävling

Även Lidl Sverige finns representerade bland vinnarna.

Icas nya huvudkontor (Signalen 3) vid Arenastaden i Solna norr om Stockholm prisades i fredags som Årets Breem-byggnad på Sweden Green Building Awards. Bakom bygget står fastighetsägaren Fabege Stockholm AB som också mottog priset.

Sweden Green Building Awards delas ut av Sweden Green Building Council till personer och projekt som visat de bästa exemplen på hållbart samhällsbyggande i Sverige under det gångna året. Galan ägde rum på Vasateatern i Stockholm den 11 oktober.

I en tid där vi behöver växla upp rejält för att nå miljömålen känns det både viktigt och rätt att lyfta personer och projekt som visar vägen inom hållbart samhällsbyggande. Det kom in rekordmånga nomineringar i år vilket tyder på att hållbarhet flyttas allt högre upp på agendan inom branschen, säger Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council i en kommentar.

Även Mattias Tas, hållbarhetsansvarig fastighet, på Lidl Sverige, mottog pris under galan som Årets person inom hållbart byggande. Mattias Tas har bland annat ansvarat för miljöcertifieringen av Lidl-butiken i Växjö 2017 och driver miljöcertifieringen av den nya butiken på Gotland som bekant blir NollCO2-pilot.

Juryns motivering för Icas huvudkontor lyder:

Signalen 3 är ett projekt som alla andra, och samtidigt inte. Det är ett fint exempel på att ett plus ett kan bli tre, där ambitiösa hållbarhetskrav från beställaren möter krav från kunden, och tillsammans skapar något ännu bättre. Med Breeam som gemensam färdplan har aktörerna kunnat hålla sig i certifieringssystemet likt ett rep när vägen framåt har varit svår. Årets Breeam-byggnad får människor att må bra och arbeta bättre, tillsammans.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11