23948sdkhjf

Hon blir vd för Findus Sverige

Nästan två år utan vd är över.

Nu står det klart att Findus Sveriges nya vd blir Emma Pålsson. Emma Pålsson har arbetat på Findus i flera år i flera olika roller och har senast varit företagets commercial director.

Läs också: Bjuv ska bli den hållbara matens Silicon Valley

Under nästan två år har Findus Sverige inte haft någon formell vd, i stället har Nomad Foods vd för Norden, Peter Odemark agerat vd i Sverrige. Henrik Hjalmarsson avgick som vd i april 2017 för att sedan ersättas av Katarina Tell som efter ett halvår på posten gick vidare till Cloetta Sverige.

Som ny vd kommer Emma Pålsson bland annat fokusera på den för Findus allt viktigare hållbarhetsfrågan som bland annat innebär mål som att alla grönsaker ska komma från hållbar jordbrukspraxis senast 2025 och att matsvinnet i fabrik och logistikkedja ska halveras till 2030.

– Hållbarhetsfrågan är en av vår tids viktigaste frågor och som livsmedelsproducent har vi stora möjligheter att göra skillnad för både planet och människa. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med Findus fantastiska medarbetare och i samarbete med våra kunder fortsätta driva vår resa mot en grönare framtid, säger Emma Pålsson i en kommentar.

Emma Pålsson tillträder sin nya post den 1 januari 2020.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078