23948sdkhjf

"Vi kommer att göra vinst nästa år"

Håkan Åkerström, vd på Bergendahls Food, om omorganisationen.

Bergendahls Foods vd Håkan Åkerström har efter bara två månader på jobbet och nu, efter bolagets 15 miljoner i förlust, satt igång en omfattande omorganisation som bland annat innebär att City Gross blir dotterbolag till Bergendahls Food (läs mer här).

– Vi måste ändra på en del saker och skapa tydlighet och veta vem som har ansvar för vad i organisationen, säger Åkerström till Fri Köpenskap.

Är det här något som organisationen velat länge eller något du som vd drivit?

– Det är jag som drivit igenom det här, men sen har det så klart förts en dialog inom företaget också, säger Håkan Åkerström.

Blev du överraskad om hur illa ställt det var när du tillträdde?

– Nej jag visste att det inte riktigt gått vägen när jag började och att det har varit svårt med nedläggningar av butiker, men nu har vi en grund att stå på. Vi har också haft problem med e-handeln där hemleveranserna visat sig vara otroligt kostsamma så nu satsar vi mer på click and collect, men vi utesluter inte att vi vid någon tidpunkt återvänder till hemleveranserna.

Har det varit problem med andra delar av verksamheten utöver Cty Gross?

– Nej vi har haft en bra tillväxt hos våra externa verksamheter som till exempel Matrebellerna och med den nya organisationen kommer vi kunna fortsätta satsa på dom också.

Enligt Håkan Åkerström kommer inte årets förlust att upprepas.

– Vi kommer att göra vinst nästa år, säger han.

Läs även intervjun med Anders Wennerberg som blir vd för City Gross här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125