23948sdkhjf

Ica-handlaren vill hjälpa ungdomar i kris

Personligt trauma blev startskottet för samhällsengagemang.

När Andreas Hartvigsson tillträdde som Ica-handlare i Bollebygd för snart ett och ett halvt år sedan överöstes han direkt med förfrågningar om att engagera sig i samhället i allt från hembygdsföreningar till idrottslag. Men han kände inte att det var något som han brann för.

– Det förväntas av en Ica-handlare att den personen ska engagera sig i samhället men när jag överöstes med förfrågningar från alla möjliga håll kändes att jag ville göra något riktigt bra för samhället, något som jag själv brann för, säger Andreas Hartvigsson till Fri Köpenskap.

Han bestämde sig för att sponsra ett utbildningsföretag att föreläsa för alla i årskurs om psykisk ohälsa, så kallad psykisk livräddning för ungdomar som mår dåligt.

– Tyvärr började intresset för de här frågorna i en personlig upplevelse då min lillebror tog sitt liv för tre år sedan, sedan dess har jag insett hur stort det här problemet är, särskilt bland de yngre. Det finns stora problem i årskurs åtta med droger och dåligt självförtroende och då vill jag kunna hjälpa till, säger Andreas Hartvigsson.

Under tre dagar i november ska det hållas föreläsningar i mindre grupper i skolan för att bättre rusta eleverna att hantera livets motgångar.

Beroende på utfallet säger Andreas Hartvigsson att han gärna fortsätter sig att engagera sig i psykisk ohälsa.

– Vi på Ica är väldigt duktiga på samhällsengagemang och det är något man ska ta tillvara på. De butiker som lyckas bäst med sitt engagemang är oftast de som gör något som de själva brinner för. Det är nog inte så lyckat att satsa på ett fotbollslag om man inte ens går och ser en endaste match så varför inte hitta det man själv tror på?

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189