23948sdkhjf

City Gross-butik ska byggas om – för att bli mindre

City Gross är en av Faluns största matbutiker. Men nu finns planer på en stor ombyggnad för att göra butiken – mindre.

– Vi tänker göra den mer optimerad. Den är för stor, säger Marcus Lundberg, på fastighetsbolaget Dalafast Stortallen till Dalarnes Tidningar.

City Gross har i nuläget en butik i Dalarna. Den ligger på Tallenområdet i Falun i en lokal som fram till 2007 inhyste en Coop Forum. Nu ska City Gross-butiken moderniseras. Enligt Marcus Lundberg ska en utskjutande del av den stora byggnaden kapas av. På den nya kortsidan ska det byggas en ny entré. När kunderna kommer in ska de ha en nybyggd restaurang till höger, ett apotek till vänster och sedan ska matbutiken ligga rakt fram.

Det planeras även för en matutlämning, för dem som har beställt via nätet.

Hur stor den omgjorda mataffären ska bli är inte klart.

– I en modern butik går du ett varv och så kanske den är 5 500 eller 6 000 kvadratmeter. De är inte 10 000 kvadratmeter längre, säger Marcus Lundberg.

Per Edstam, etableringschef hos Bergendahls Food, bekräftar för Dalarnes Tidningar att företaget för diskussioner med fastighetsägaren om City Gross-butiken i Falun, men säger att det ännu inte finns några beslut fattade. Inte heller är det klart exakt hur stor butiken kommer att bli efter ombyggnaden.

– Det pågår ett utredningsarbete och det beror också på vilka grannar som fastighetsvärden får in, säger Per Edstam.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078