23948sdkhjf

De gör komposterbara fruktpåsar för handeln

Under årets lopp har flera dagligvarubutiker och kommuner utforskat möjligheterna med att använda kompostpåsar som fruktpåsar i handeln. Under den här tiden har koncernen Tingstad arbetat på sina egna påsar för just det ändamålet.

– Vi äger en pappersfabrik och då vi ligger i distributionsledet så såg vi att här fanns det en möjlighet att göra något bra, säger Emma Diedrich, marknadschef på Tingstad till Fri Köpenskap.

Det Tingstad gjorde var att framförallt undersöka möjligheterna att kombinera livsmedelssäkerhet med återvinning.

– Det viktigaste var så klart att veta att det var ok att använda påsarna för livsmedel vilket det visades sig att de var. Det är egentligen väldigt små förändringar som behövs men vi insåg att det är väldigt viktigt att vara tydliga med vad produkten är för något, att både handlare och konsumenter förstår vad påsarna är till för och att de är säkra.

Därför är påsarna också tydligt uppmärkta med instruktioner och budskapet "Återanvänd mig" i stora bokstäver. Påsarna har sålts till cirka 100 enskilda handlare och de har redan blivit populära och vilket till lett utförsäljning och ökad produktionsvolym för Tingstad.

– Konsumenterna gillar smarta miljövänliga lösningar, säger Emma Diedrich.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125