23948sdkhjf

Ica-butikens svinnfrukt blir till must

Ica Supermarket i Mora har kommit på ett nytt sätt att minska sitt matsvinn och samtidigt utöka sortimentet. Frukt som annars skulle slängts på grund av kosmetiska skäl tas nu hand av Mora Musteri och blir till just must.

– Man kan inte kalla det för annat än en succé, säger butikschef Anton Wattberg till Dala-Demokraten.

Två veckors svinn blev till 50 flaskor must om 33 centiliter som sedan sålde slut på en och en halv timme. Tanken är nu att fortsätta producera mer must men det kan bli svårt då nystartade Mora Musteri inte har lokaler lämpade för de låga vintertemperaturerna.

– Men vi tittar på alternativ så jag kan komma in i värmen och köra på under hela året, säger Fredrik Svensson som äger och driver nystartade Mora Musteri till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han är först ut när Tempo pilottestar hybridlösning
Anställd på Coop fick sparken – får skadestånd
Picadeli på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Falukorv, konserver och emv rusar på nätet när ekonomin kärvar
Svinnet minskar i butik och i hemmet
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.143