23948sdkhjf

Coop om prishöjningen hos Netto: ”Inflationsjustering”

Coop hävdar att prishöjningen i Netto-butikerna beror på en inflationsjustering.

Fri Köpenskap har i en artikel i förrgår granskat Nettos prisutveckling tillsammans med prisjämförelsetjänsten Matpriskollen.

Innan Coop köpte upp Nettos drygt 160 butiker och fram tills för fem veckor sedan har priserna inte påverkats något nämnvärt. Men någon gång mellan vecka 39 och 44 har priserna tagit ett rejält skutt uppåt. 60 procent av varorna har höjts med i snitt 6 procent. Totalt knappar prisökningen in på 3,2 procent.

Coop bekräftar nu prishöjningen men hävdar att det handlar om en inflationsjustering.

 När vi tog över butikerna så behövde vi justera priserna till följd av inflation driven av höjda inköpspriser kopplade till den svaga svenska kronan, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop till Fri Köpenskap.

Enligt honom ska de butiker som ställs om från Netto till Coop hålla samma prisnivå som de ursprungliga tre pilotbutikerna i Falkenberg, Sollentuna och Malmö. Detta inkluderar enligt honom även de 13 butiker som öppnade i Västergötland i fredags den 1 november – tre dagar efter att mätningen gjordes.

Så Nettos priser ska justeras ned efter omställning?

 Ja, planen är att hålla den prisnivå som vi har i de första 16 butikerna.

Om priserna ska behållas låga. Hur ser ni på konkurrensen med era andra butiker och föreningar då? Coops omställda Netto-butiker är ju betydligt billigare än andra Coop-butiker.

 Den stora konkurrensfrågan är gentemot våra konkurrenter. Sedan kan det uppkomma viss intern konkurrens, men det kan vi hantera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126