23948sdkhjf

Ica-vd:n om kommande e-handelslager: ”Stor försäljningsutveckling”

Icas e-handel väntas ta ett rejält kliv när det nya plocklagret i Göteborg öppnar hösten 2020. Det tror Ica Sveriges vd Anders Svensson.

Det återstår nu ungefär ett år innan Icas nya e-handelslager i Göteborg planeras vara i drift. Ett trumfkort för dagligvarujättens totala e-handel menar Ica Sveriges vd Anders Svensson.

– Jag är övertygad om att vi kommer att se en väldigt stor försäljningsutveckling i Göteborg när vi fått det på plats, säger han till Fri Köpenskap.

När det första e-handelslagret öppnade i Stockholmsområdet tog försäljningen rejäl fart och Anders Svensson väntar sig en liknande situation även i Göteborg. Många handlare har väntat med e-handel både av platsbrist och ekonomiska orsaker.

– I Göteborg tror jag till och med att det är mer angeläget än det var i Stockholm eftersom det var många handlare i Stockholm som redan hade startat sin egen e-handel. I Göteborg är det fler som väntat in lagret, säger Anders Svensson.

Därmed beräknas e-handelsvolymerna i Göteborg liksom för Ica som helhet ta ett rejält kliv när det centrala plocklagret kommer i gång hösten 2020.

Hur många handlare är redo att hoppa på e-handeln i Göteborg?

– Den siffran går vi inte ut med men vi upplever ett väldigt stort intresse bland många handlare. Vi är övertygade om att de handlare som tydligt börjar med e-handeln snabbt kommer att få stora volymer precis som de fått i Stockholm.

När kan vi vänta oss ett lager i Malmö?

– Vid någon tidpunkt tror jag att vi kommer att starta något i Malmö men det finns inga konkreta beslut ännu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079