23948sdkhjf

Lidl på gång i Borås, Uddevalla och Trollhättan

Öppnar nya butiker och renoverar.

Lidl planerar tre nya butiker i Borås och Uddevalla. I Borås planeras butiken ligga vid simarenan och djurkparken. Enligt Borås Dly har kedjan nu sökt markanvisning tillsammans med kommunens parkeringsbolag som vill bygga ett parkeringshus på platsen. Tanken är att butiken ska ligga i bottenvåningen på parkeringshuset.

Även i köpcentrumet Torp i Uddevalla går planerna framåt men kedjan kommer inte att kunna öppna till våren 2020 som först planerat.

– Vi håller just nu på att ta in offerter för byggnationen. Efter det får vi se vad det blir för tidsplan. Vårt absoluta mål är att den ska kunna vara klar i slutet av 2020, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef på Lidl Sverige till Bohuslänningen.

Olav Thon-gruppen som äger fastigheten har kommit långt med upprustningen av köpcentrumet, där City Gross, Ica Maxi och Coop Forum redan huserar. Den sistnämnda väntas enligt tidningen formatomställas och öppna i nya lokaler i början av 2020.

– Vi vill nog ta från alla dem som finns där och några till. Men vi är den minsta spelaren bland giganterna där. Så jag tror att de som kommer till oss är medvetna kunder som vill testa vårt koncept, säger Christoffer Wennergren till Bohuslänningen.

Parallellt ska Lidl enligt tidningen också renovera och uppdatera den befintliga butiken inne i centrum och nu kommuniceras också ett mer specifikt datum för butiken i Överby i Trollhättan. Innan sommaren planeras den stå klar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095