23948sdkhjf

Ny vice vd för Coop Nord

Henrik Skyttberg ska säkerställa framtida tillväxt.

Coops tredje största förening, Coop Nord, har utsett en ny vice vd i form av föreningens försäljningschef Henrik Skyttberg.

– Det känns jättespännande. En härlig utmaning för mig personligen så klart, säger han till Fri Köpenskap.

Coop Nord omsätter över fem miljarder kronor och har omkring 2 000 anställda fördelat på 80 butiker i Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. Därför blir också pressen på föreningens vd Thomas Johansson väldigt stor. Särskilt eftersom han också sitter med i Coop Sveriges styrelse.

– Tanken är jag att jag ska hjälpa till att avlasta Thomas Johansson när det gäller framförallt strukturfrågor och även i interna frågor. Vi delar upp ansvaret lite mer, konstaterar Henrik Skyttberg.

Bland annat kommer han att vara högst involverad i föreningens etableringsplaner. Fri Köpenskap skrev senast i dag, tisdag, om den nya butiken som ska öppna vid Östra Station i Umeå 2022.

Umeå är ett exempel på en expansiv stad där det händer mycket. Då gäller det för oss att hela tiden vara med och bevaka vart de nya lägena dyker upp. Vi vill inte sätta någon siffra men har en ambition att fortsätta och bli starkare inom föreningens område.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081