23948sdkhjf

Ny Coop-butik vid tågstation: ”Nästa stora satsning”

Coop etablerar en ny butik vid knutpunkten Östra Station.

Coop Nord fortsätter sin expansiva butiksetableringstakt och har nu gjort klart med en ny butik vid den framväxande stadsdelen Östra Station i Umeå. Butiken får en säljyta på 800 kvadratmeter vilket är drygt hälften så stort som föreningens senaste etablering i staden, Stora Coop Tomtebo.

Vi täcker en av våra största vita fläckar i staden och det här är verkligen ett drömläge, konstaterar Lars Carlstedt, fastighetschef på Coop Nord till Fri Köpenskap.

Butiken inryms i bottenplan på den bostadsfastighet som Balticgruppen kommer att bygga i den första etappen på Östra Station, precis intill tågstationens entré. För boende på Öbacka Strand längs Umeälven blir butiken närmast till hands. Planerad inflyttning är hösten 2022.

– Bara på Öbacka Strand finns nästan 650 lägenheter på plats i dag. Räknar man dessutom in hela den Östra stadsdelen i Umeå så bor det närmare 4 000 personer. Sedan tillkommer omkring 200 hyresrätter och 80 bostadsrätter i butikens direkta närhet, konstaterar Lars Carlstedt.

Butiken får en stark färskvaruprofil och ett kort kundvarv med snabba måltider är sannolikt då butiken ligger ett stenkast från Norrlands Universitetssjukhus med knappt 6 000 anställda.

– Lägg därtill universitetsområdet och de många dagspendlarna som kliver av vid Östra station. Vi kommer att nå väldigt många nya kunder med den här butiken, konstaterar Lars Carlstedt belåtet.

Umeå som stad växer i stadig takt och kommunen har en ambitiös tillväxtplan att växa från 127 000 till 200 000 invånare innan 2050. Dessutom jobbar kommunen enligt en vision om ”femkilometersstaden” för att hålla ihop kollektivtrafiken.

– Det är en intressant förtätningsplan som rimmar väldigt bra överens med den här butiken, konstaterar Lars Carlstedt.

Med befolkningstillväxten och omdragningen av vägnätet i staden förändras dagligvaruhandeln snabbt. Fri Köpenskap har bevakat utvecklingen i Umeå i flera olika artiklar. Läs mer om de nya handelområdena som ska upp här och här.

Läs även vår omfattande granskning, "Slaget om Umeå", här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079