23948sdkhjf

Personalen varslad – nu stänger anrik Hemköp

Den anrika Hemköpsbutiken i centrala Mölndal stänger på fredag.

Redan i februari kunde Fri Köpenskap berätta att Hemköp i centrala Mölndals galleria skulle stänga. Orsaken är att fastigheten ska genomgå en större renovering som beräknas pågå i runt tre år.

Läs också: Bröderna Quist tar över Hemköp Kullavik

– Vi hade gärna haft öppet under tiden men tyvärr går inte det. Det är en omfattande renovering som görs av fastighetsägaren och inget vi kan styra över, säger Elin Jarl, pressansvarig hos Hemköp till Fri Köpenskap.

Och det är ingen dussinbutik det rör sig om. Butiken har funnits på platsen sedan 80-talet och innan dess låg den på Brogatan 21. 1995 konverterade den till Hemköp. Men på fredag stänger den för att alltså återkomma om några år.

Vi har försökt att hitta ett nytt läge i området men tyvärr inte lyckats. Så snart arbetet är klart kommer vi däremot att återkomma med en helt ny och fräsch butik i samma fastighet, försäkrar Elin Jarl.

Personalen har sedan tidigare varslats om uppsägning men nästan alla har hittat nya jobb.

Läs också: Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

– Vi har vetat det här sedan i januari och då var vi 25 anställda. Många har hittat nya jobb och droppat av en efter en. Nu är vi 10-15 kvar och alla utom en har fått nya jobb, berättar ställföreträdande butikschefen Ann-Margret Svedström för Fri Köpenskap.

Själv börjar hon i den handlardrivna Hemköpsbutiken i Onsala.

– Det ska faktiskt bli ganska skönt när butiken stänger eftersom det varit ganska påfrestande att jobba då processen varit utdragen. Eftersom vi funnits här så länge har vi väldigt många stamkunder som uppskattar butiken och då känns det särskilt trist, säger Ann-Margret Svedström.

Med utförsäljning på 30-50 procent är kundtrycket väldigt högt för tillfället.

– Det har inte varit så här mycket att göra på väldigt länge. Det är helt galet, säger hon och skrattar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078