23948sdkhjf

Hemköpsbutiken prisades

Årets pris till handelns bästa arbetsplats gick till e-handelsföretaget Lyko i Vansbro.

Ett hedersomnämnande gick också till Hemköpsbutiken i Dala-Järna:

”Här är butiken där alla verkligen jobbar mot samma mål. Chefen förstår att de anställda är den viktigaste tillgången och resultatet blir både arbetsglädje och vinst för butiken. Denna får de anställda del av: extra ledighet, högre friskvårdsbidrag, utbildningar och roliga aktiviteter. Väl värt ett hedersomnämnande i tävlingen om utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats 2019.”

Priset delas ut av Handelsfacket sedan 2015. Tidigare vinnare är Ica Kvantum Bollnäs, Nowaste Logistics lager i Helsingborg, Folksams telefonrådgivning i Kramfors och Ellos group.

Utmärkelsen går till ett företag som har god samverkan mellan fack och arbetsgivare och har kollektivavtal. Alla Handelsmedlemmar kan nominera sin arbetsplats och vinnaren utses av förbundsstyrelsen.

– Vi instiftade priset för att lyfta de goda föredömen som finns i branschen. Företag som tar ansvar för goda arbetsvillkor och bra arbetsmiljö. Lyko är en framgångssaga som också värnar sin viktigaste tillgång, personalen, säger Susanna Gideonsson, ordförande för Handelsanställdas förbund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093