23948sdkhjf

Coops lagerplaner skapar oro – 740 anställda påverkas

Coop har presenterat planer på att stänga sina lager i Bro och Västerås för att istället satsa på ett automationslager i Eskilstuna. Omkring 740 lageranställda påverkas av planerna.

Planerna är helt nödvändiga för att klara konkurrensen enligt Coop, och inte oväntat för personalen, men beslutet om plats var en överraskning.

– Vi kan inte hindra tekniken. Men många här hade nog hoppats att det var i Bro man skulle bygga ut. Det är den största arbetsplatsen och det finns mycket plats. Nu verkar man luta åt Eskilstuna i stället vilket är långt bort för oss, säger Handels klubbordförande Osman Yilmaz till tidningen Handelsnytt.

Enligt Coop var Eskilstuna ett logiskt val av plats.

– Eskilstuna passar oss, bland annat för marken och den infrastruktur som finns runtikring med vägar och tåg. Beslutet är ännu inte taget, men vi ville vara ute så tidigt som möjligt och berätta om intentionerna för våra anställda säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop till tidningen..

Efter att personalen informerades i förra veckan har stämningen varit dämpad enligt Osman Yilmaz.

– Folk mår inte bra. Det är mycket oro och funderingar. Många yngre funderar på att gå vidare. De äldre pratar om att stämpla eller gå i pension. Samtidigt har det varit mycket möten så jag har inte full koll på hur snacket går på golvet, säger han till tidningen.

Beslutet om nedläggning och flytt kommer att tas officiellt av KF:s och Coop Sveriges styrelse nästa år och tanken är att det nya lagret ska vara i drift år 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11