23948sdkhjf

Snart öppnar Lidls tredje centrallager – 200 anställs

Inledningsvis ska 41 butiker få sina varor från det nya lagret.

Den 16 oktober började Lidl ta emot varor i kedjans nya centrallager vid Pilängen i Örebro. Lagerytan är 50 000 kvadratmeter och takhöjden ligger på 18,5 meter. De första leveranserna är planerade den 2 december.

Vi ska leverera varor till butiker från Göteborg och Småland upp till Värmland och Dalarna samt i riktning mot Stockholm, säger regionchef Thomas Andersson till Nerikes Allehanda.

Inledningsvis ska lagret förse 41 butiker men siffran är tänkt att successivt ökas. Omkring 200 anställda ska drifta lagret som blir Lidls tredje i landet efter Halmstad och Stockholm.

Örebro är ett perfekt läge för ett lager. 70 procent av landets befolkning finns inom en radie på 30 mil, säger Thomas Andersson till Nerikes Allehanda.

Lagren i Halmstad och Stockholm används tack vare Lidls snabba expansionstakt nu nästan till 100 procent men i och med öppningen av Örebrolagret minskar pressen och volymerna kan spridas till hanterbara nivåer.

I dagsläget har Lidl 191 butiker i landet och ambitionen är som bekant att vara uppe i minst 200 innan årsslutet 2020. Volymmässigt klarar det nya Örebrolagret med dagens butiksomsättning att förse upp till 100 butiker med varor. Omkring 30 procent av varorna i lagret kommer från svenska leverantörer och resterande varor plockas till stor del in från Lidls lager i Tyskland. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095