23948sdkhjf

”Liten kan bli stor – bara man vågar”

Fri Köpenskaps chefredaktör Mona Johansson i en ledare om att våga sikta mot stjärnorna.

K-Citymarket Järvenpää är den lilla finländska matbutiken som i kamp med konkurrenter från stora internationella kedjor blivit utsedd till ”Store of the Year” på en global gala i London. Vinnarbutiken ligger i Träskända, Nyland, en bit norr om huvudstaden Helsingfors. Räck upp handen om ni hade hört talas om just den butiken förut.

Läs också: Liten Nära-butik tänker sno Maxi-julen: ”Jag är billigast på flest fronter”

Förutom att det är kul för vårt östra grannland att nu kunna stoltsera med världens bästa matbutik så inger det också hopp för andra som i dag driver butiker som är okända utanför sitt upptagningsområde. ”Kan Markku Hautala i Träskända, så kan jag”, tänker säkert en och annan handlare i dag. Man måste alltså inte ha en jättestor butik med stora resurser för att bli framgångsrik. Med passion, innovation och kärlek till mat, kan man bli en vinnare både på Dagligvarugalan och IGD Awards. 

Viktor Rönn på Ica Nära Brottbyhallen är en ung handlare som vågar sticka ut. Han har kaxigt hävdat att hans lilla butik ska bli Sveriges största trots att den ligger på en ort med blott 250 invånare. Rönn satsar stenhårt digitalt eftersom det är på nätet, resonerar han, som man kan visa upp vem man är och vilka värderingar man står för. Hans senaste drag är att anställa en egen mediekreatör.

Det blir svårt för Viktor Rönn att nå sin vision, men faktum är att det är mindre intressant. Oavsett hur det går är det roligt med någon som vågar sikta mot stjärnorna och som står för det. Och ingenting är ju omöjligt – det har K-Citymarket Järvenpää visat.

Artikeln är en del av vårt tema Ledare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156