23948sdkhjf

Kunder rasar efter Lidls hån mot Hemköp – nu backar kedjan

”Jag tänker inte handla hos Lidl igen”, säger en kund.

Fri Köpenskap berättade i onsdags förra veckan om Hemköp i Mölndal där personalen varslats och butiken tvingas stänga i tre år på grund av fastighetsägarens omfattande renoveringsprojekt.

Butiken stängde i fredags och under helgen fick många förbipasserade kunder sig en chock. Lidl som har en butik ett stenkast från Hemköp hade nämligen hängt upp en skylt utanför Hemköps butik med sin logotyp och texten ”Butiken upphör. Ja inte våran alltså. Välkommen till oss”.

Teresa Nappo, som jobbar i en annan butik i området blev mycket upprörd.

En bekant till mig som arbetat på Hemköp i 30 år såg skylten i går och hon blev så ledsen. Jag har jobbat i Mölndal länge och känner all personal på Hemköp, både dem som varit där i många år och dem som nyligen börjat jobba. De har varit jätteledsna över att tvingas skiljas åt. Att då sätta upp den där skylten, mitt i alltihop är väldigt smaklöst, säger hon till Mölndalsposten och tillägger:

– Jag tänker inte handla hos Lidl igen.

Även på sociala medier har många upprört sig över händelsen och efter reaktionerna var Lidl snabba att plocka ned skylten.

Det var olyckligt formulerat i det här fallet. Min kollega kontaktade butiken, och vi valde då att plocka ner skylten. Det är klart att vi inte vill förolämpa någon. Att folk har känt att vi har drivit med dem och deras situation är beklagligt, säger Petra Whitehead, pressansvarig hos Lidl till tidningen.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14