23948sdkhjf

Lidl tvingas stänga butik

Stänger redan den 1 december efter att hyreskontraktet sagts upp.

När Lidl öppnade sin nya butik i Solna centrum i mars så skulle det inte påverka framtiden för butiken på Ankdammsgatan inte långt därifrån. Men nu tvingas Lidl ändå stänga butiken på Ankdammsgatan efter att fastighetsägaren sagt upp kontraktet.

– Det är ytterst beklagligt att vi tvingas stänga en så uppskattad och väl fungerande butik. Vi vill tacka våra kunder och samtidigt välkomna dem till våra närliggande butiker i Solna centrum och Sundbyberg, säger Sebastiano Sacilotto, försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Lidl på Ankdammsgatan i Solna öppnade i februari 2007. Det är fastighetsägaren Parkgate som nu har beslutat att utveckla fastigheten till bland annat bostäder och därför sagt upp kontraktet. Redan den 1 december i år stängs butiken. 

Synd, butiken har funkat bra. Jag handlar lite överallt, men det blir nog lite mindre på Lidl när den här butiken stänger, säger kunden Sven-Owe Andersson till Fri Köpenskap.

Den berörda personalen har fått erbjudande om omplacering till andra butiker och de flesta medarbetare har valt att stanna i bolaget och tackat ja till nya tjänster.

Lidl öppnade butiken i Solna centrum i våras och kedjans uttalade mål är att ha totalt fyra butiker i Solna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141