23948sdkhjf

Klart för nytt handelsområde i Umeå

”Det här är ett mycket attraktivt område”, säger fastighetsutvecklaren Haris Dozo.

Fri Köpenskap har i ett flertal artiklar samt en större granskning kikat på Sandbäckens Handelsområde som planeras växa fram vid stadsdelen I20 i norra Umeå.

I går klubbades detaljplanen i kommunfullmäktige.

– Otroligt glädjande – nu får vi bara hålla tummarna på att detaljplanen vinner laga kraft också, säger Haris Dozo hos fastighetsutvecklingsbolaget Rico Estate Development till Fri Köpenskap.

Detaljplanen för Sandbäckens handelsområde rymmer 37 500 kvadratmeter byggyta och innefattar förutom volymhandel också utrymme för en livsmedelsbutik på 2 500 kvadratmeter. Närmaste konkurrenter på livsmedelssidan blir Stora Coop och Willys Ersboda.

– Jag kan understryka att vi upplever ett väldigt stort intresse bland många av handelssveriges aktörer. Det här är ett mycket attraktivt område, säger Haris Dozo.

Handelsområdet ligger på en strategisk plats med närhet till de stora bostads- och villaområdena Ersboda och Ersmark samt i direkt anslutning till Norra länken, som är en viktig pusselbit i Umeås ringled runt staden. Den sista delen i ringleden, Västra länken, beräknas stå färdig i oktober 2021.

I beslutsunderlaget för Sandbäckens handelsområde poängteras betydelsen av att området ska bidra till ökad integration mellan olika delar av Umeå. Det handlar inte minst om den direkta anslutningen till Ersboda och Stora Birk, men också den nära kopplingen till stadskärnan, tre kilometer, och till Universitetsstaden.

I20-området har en enorm potential och syftet med den här detaljplanen är att skapa planmässiga förutsättningar för handel och andra verksamheter. Förhoppningen är att den här platsen som ligger mitt emot Stora Birk, på andra sidan av Ersmarksvägen, ska bli en attraktiv del av Umeå och i framtiden fungera som stadsdelscentrum för kringliggande stadsdelar, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S).

Den första delen av planen innebär en handelsplats som ska samverka med fortsatt planläggning av en andra etapp av handelsområdet, samt en möjlig utveckling av I20-området.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079