23948sdkhjf

City Gross lämnar Lund – stänger butiken och varslar 50

Kunderna hänvisas till närmsta butik i Staffanstorp, som ligger 1,5 mil från butiken i Lund.

Efter att under en längre tid sökt efter ett nytt läge för City Gross butik i Lund väljer kedjan nu att stänga butiken utan att en ny lokal hittats. City Gross-butiken ligger vägg i vägg med Ica Kvantum samt ett stenkast från Stora Coop.

– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att stänga butiken utan att vi har ett nytt läge men ambitionen är att finnas i Lund och vi fortsätter leta möjliga lokaler, säger Daniel Forss, affärsområdeschef på City Gross, i en kommentar.

Butiken kommer att stängas innan sommaren 2020. Totalt varslas cirka 50 medarbetare om uppsägning. Fackliga diskussioner har inletts och både HR-avdelningen och företagshälsovården kommer att vara involverade under hela processen. Eftersom kedjan har flera butiker i närområdet är ambitionen att tillsätta eventuella vakanser i dessa.

– Givetvis kommer vi stötta medarbetarna så gott vi kan inför och efter att butiken har stängt. Finns det möjlighet att fylla tjänster i våra andra butiker är det en självklarhet, konstaterar Daniel Forss.

City Gross butik i Lund öppnade 2007 och var till en början en lönsam butik. Sedan kommunen år 2010 stängde genomfarten mot Boställsvägen har dock trenden enligt kedjan varit vikande.

– Att våra butiker är lönsamma är en grundförutsättning för verksamheten. Sedan genomfarten stängts och butikens tillgänglighet försämrats finns helt enkelt inte förutsättningar att utveckla butiken, förklarar Daniel Forss.

Fram till att ett nytt läge i Lund hittats hänvisar City Gross kunderna till butikerna i Staffanstorp, Stora Bernstorp och Landskrona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111