23948sdkhjf

Coops fryshall får nytt liv i Degerfors

Coop Värmland håller just nu på att avveckla sin industri i centrala Karlstad som en del i sin stora omläggning. Förutom att återanvända en del material har stora delar av industrin också gått på auktion för att på så vis få nytt liv i andra verksamheter.

– Vi har väl alltid försökt hitta möjligheter till återanvändning. Men aldrig tidigare i den här omfattningen, säger Klas Olsson, kommunikationschef på Coop Värmland i en kommentar till PS Auction som stod för auktionen.

Märkbart, iallafall till volymen sett, är att Coops fryslager på 1 300 kvadratmeter även det gått på auktion. Nu monteras det ner för att transporteras nästan sju mil bort till Degerfors för att sättas och och drivas av kommunägda Degerfors Industrihus.

– Att bygga nytt innebär för höga kostnader. En ny byggnad i den här storleken tror vi skulle kosta runt tolv miljoner att bygga. Nu kommer vi undan med en kostnad på mellan tre och fyra miljoner, säger Johannes Carpenter, fastighetschef på Degerfors industrihus till Nya Wermlands-Tidningen.

Fryshallen byggdes av Coop Värmland 2005 och slutpriset på auktionen blev 260 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112