23948sdkhjf

Returkartong får ny vd

Returkartong ägs av skogsindustrin, förpackningstillverkare, dagligvaruleverantörerna och handeln, och ansvarar för att ta hand om insamlade pappersförpackningar och se till att de återvinns i så hög grad som möjligt. I takt med höjda återvinningsmål och ett stort fokus på cirkularitet blir uppdraget att accelerera och vidareutveckla återvinningsprocessen allt viktigare.

Därför anställs nu Ingrid Näsström som ny vd för Returkartong för att leda arbetet med att utveckla framtidens återvinning av pappersförpackningar.

– Med ett allt större intresse för återvinning och hållbarhet i hela samhället, står Returkartong inför spännande utmaningar. Det kommer att krävas kunskap, affärsmässighet, driv, initiativförmåga och god kommunikativ förmåga för att ta Returkartong till nästa nivå. Med sin erfarenhet och sin personlighet, är Ingrid helt rätt för den här rollen och jag är mycket glad att vi nu kan presentera henne som vår nya vd, säger Göran Holm, styrelseordförande i Returkartong.

Ingrid Näsström arbetar idag som vd för Teknikföretagens Branschgrupper AB som är ett dotterbolag till Teknikföretagen.

– Jag ser verkligen fram emot att få ge mig in i återvinningsbranschen igen och driva återvinningen mot en ännu högre cirkularitet för ett mer hållbart samhälle. Vi måste ligga i framkant och leda utvecklingen för att det återvunna materialet ska hålla den kvalitet som krävs för att kunna bli nya förpackningar och produkter igen. Några nyckelfaktorer kommer att vara teknikutveckling, samarbete och nya affärsmodeller. Det är mycket viktigt uppdrag och en spännande tid att få kliva in i bolaget, säger Ingrid Näsström.

Ingrid Näsström har en bred och djup erfarenhet från återvinningsbranschen med inriktning främst på materialåtervinning. Hon är civilekonom och de senaste åren har hon haft olika vd-roller, bland annat på miljöföretaget Renova samt på återvinningsföretaget Kuusakoski.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094